Kitekintő

Megérkeztek Bonn csuklós Solaris villanybuszai

Három tisztán elektromos hajtású Solaris Urbino 18 Electric érkezett Beethoven szülővárosába, Bonnba. A járművek megvásárlásáról szóló megállapodást még 2019 év végén kötötték meg a Stadtwerke Bonn Verkehrs GmbH (SWB) közlekedési társaság és a Solaris Bus & Coach S. A. képviselői. Az SWB az autóbuszokat március közepén állítja menetrend szerinti forgalomba, s üzembe helyezésükkel a város évente akár 200 tonna klímakárosító szén-dioxidot is megspórolhat. A villanybuszok kizárólag zöld energiával üzemelnek majd.

A Solarissal megkötött szerződés is része az egykori nyugatnémet főváros komplex klímavédelmi cselekvési programjának, melynek keretében a városvezetés célként tűzte ki az emissziómentes autóbuszos közösségi közlekedés megvalósítását. Az év folyamán még további négy darab elektromos autóbusz érkezik a városba, ezeket a holland Ebusco szállítja majd. A hét darab akkumulátoros busz beszerzésének, valamint és járművek üzemeltetéshez  szükséges infrastruktúra kiépítésének teljes költsége 7,6 millió euró, azaz átszámítva 2,7 milliárd forint volt.

A csuklós Solarisokat a német BMZ-vel közösen kifejlesztett, nagy energiasűrűségű Solaris High Energy+ fantázianevű lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkumulátorcsomaggal szállította a gyártó. Az összesen hét, egyenként 79 kWh kapacitású modulból álló rendszer 553 kWh összkapacitást biztosít, ami bármilyen üzemi körülmények között, út-, és időjárási viszonyoktól függetlenül biztosítja a legalább 200 kilométeres hatótávot, amit 12 évre garantál a gyártó. Az energiatárolók töltése hagyományos konnektoros, plug-in rendszerű megoldással, akár 150 kW teljesítménnyel is történhet. A 18 méteres járművek mozgatásához szükséges vonóerőt szokás szerint a kvázi-kerékagymotoros ZF AxTrax AVE portálhíd szolgáltatja, 2 x 60 kW állandó-, és 2 x 125 kW csúcsteljesítménnyel.

A bonni rendeltetésű Urbino 18-asok egyedi üléselrendezéssel érkeztek: a buszok hátsó részébe egy, a menetirányhoz képest 90°-kal elfordított háromszemélyes sorülés is kerül beepítésre, 44-re növelve ezzel az utasülések számát, ebből 12 a padlószinten helyezkedik el. Az autóbuszok utakapacitása a nehéz akkumulátorok és a korlátozott tengelyterhelés miatt mindösszesen 100 fő, ami gyakorlatilag megegyezik egy szóló városi, dízel erőforrással szerelt autóbusz befogadóképességével. A járműveket  korszerű, CO2 munkaközeges hőszivattyús hűtő-fűtő klímaberendezéssel (egy ilyen berendezés tömege, akár duplája is lehet egy hagyományos, dízelbuszra való változatnak), Mobileye Shield+ holttérfigyelő rendszerrel, valamint kívül-belül LED-technikát alkalmazó fényforrásokkal látták el. a Az SWB kérésének megfelelően a három csuklós autóbusz egyikét hagyományos külső visszapillantó tükrök helyett digitális tükörhelyettesítő rendszerrel szállította a Solaris.

A Solaris elektromos autóbuszaival 2013 óta van jelen a német piacon, azóta több, mint 200 darab villanybuszt értékesített az országban.

Fotók: Stadtwerke Bonn Verkehrs GmbH

Címkék