Magazin

Zalai Munkástanácsok: a közösségi közlekedés átszervezésével visszalépünk az időben

A MÁV és a Volánbusz július 15-én hivatalosan is bejelentett összevonása a városközi autóbusz-közlekedésben rövid idő alatt komoly járatritkításokat hozott magával. Az átszervezések részeként augusztus 1-től a Budapest és Zala megye között közlekedő távolsági buszjáratok döntő többsége is megszűnt. A Székesfehérvárt érintő tervekhez hasonlóan az ország nyugati részében sem fogadta kitörő lelkesedés a változásokat: a Munkástanácsok Zala Megyei Szövetsége a döntés elleni tiltakozásul júliusban petíciót indított, melyet azóta már több ezren írtak alá.

Horváth László, a Munkástanácsok Zala Megyei Szövetségének elnöke portálunknak elmondta: a Zala megye és Budapest közötti buszközlekedés drasztikus visszavágása miatt indított petíciójuk iránti érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt. A kezdeményezést eddig 7800-an osztották meg, és mintegy 3000 fő alá is írta már. A petícióhoz kapcsolódó rengeteg kommenten kívül az utóbbi időben számos e-mailes megkeresés is érkezett a szövetséghez. Sok hozzászóló azon véleményének adott hangot, hogy a Volánbuszt lényegében feláldozzák a MÁV-Start Zrt. megmentésének érdekében. Hozzátette: a lejjebb olvasható e-mailt külön is elgondolkodtatónak tartják, mint a számtalan vélemény egyfajta kifejező szintézisét.

„Elkeserítőnek érzem a helyzetet. Budapest és Zalaegerszeg közötti vonalon legalább 40 perccel tovább tart vonattal az út este, mint buszon. A wifi nem funkcionált. A saját telefon és net kb. az út felében volt elérhető. Így ilyen hosszú úton dolgozni sem lehet. Az utastájékoztató rendszer rendkívül zavaró volt, kérésünkre sem sikerült a recsegésen változtatni. A pihenést is mellőzni kellett. Visszamentünk az időben. Aki a munkája miatt eddig nem költözött el, annak érik a kérdés átgondolása.”

Mint mondta, szövetségük érthetetlennek tartja a közösségi közlekedés jelen módon való átalakítását, mivel a Volánbusz Zrt.-t egyáltalán nem, sőt, meglátásuk szerint még a MÁV-ot sem hozza helyzetbe, helyette sokkal inkább az egyéni közlekedés és a telekocsis szolgáltatók malmára hajtja a vizet. A meghozott döntések, intézkedések pedig a vidéki Magyarország lakosságát érintik a legérzékenyebben, ez pedig heves érzelmi hullámverést válthat ki.

Horváth László hangsúlyozta: a Zalai Munkástanácsok is érdekeltek egy minőségi, hatékony közösségi közlekedés megteremtésében. A szolgáltatások rendszerében egyaránt helye van a vonatnak és a busznak, a szolgáltatások összehangolását, harmonizációját a szakszervezetek is támogatják. Egy sor szempont figyelembevétele azonban megkerülhetetlen annak eldöntéséhez, hogy adott vonalon a kettő közül melyik közlekedjen.

A címlapkép illusztráció, forrás: MAN Truck & Bus/Neoplan

Címkék