Kitekintő

A BYD további 150 villanybuszt szállított Santiagóba

Nagy léptekkel halad előre az autóbusz-állomány cseréje Santiagóban: miután a napokban beszámoltunk 200 darab Volvo alvázra szerelt csuklós Marcopolo autóbusz beszerzéséről, szombaton 150 vadonatúj BYD K9FE szóló villanybusz is forgalomba állt a chilei főváros közösségi közlekedését összefogó Red Metropolitana de Movilidad (korábban Transantiago) hálózat járatain. A lokálisan károsanyag-kibocsátás nélküli járművek üzemeltetője ezúttal a BYD modelljeit nagy tételben vásárló Metbus társaság lesz, amely jelenleg a dél-amerikai kontinens legnagyobb egységes villanybusz-flottája felett rendelkezik.

A legújabb santiagói BYD-kontingens, útban rendeltetési helyére

A BYD mostanáig összesen 455 darab tisztán elektromos hajtású autóbuszt szállított Chilébe, ezzel továbbra is 65%-os részesedéssel rendelkezik a helyi villanybusz-piacon. A legnagyobb vásárló természetesen maga a főváros, ahol a most átadott kocsik forgalomba helyezésével a tisztán elektromos hajtású autóbuszok száma az év végére megközelíti a 800 darabot. A gyártók terén teljes a kínai dominancia, a BYD mellett eddig a Yutong és a Foton AUV szállíthatott villanybuszokat Santiagóba. Az elővárosokkal együtt 6 millió lakosú metropolisz az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a környezetkímélő(bb)  hajtásmódok meghonosítására a közösségi közlekedésben, ennek eredményeként néhány hónap múlva már összesen 2219 darab korszerű, elektromos hajtású vagy Euro 6-os dízelmotorral szerelt autóbusz szolgál majd a RED hálózaton. Emellett hosszú távon napirenden van a belső égésű erőforrások végleges kivezetése is, a teljes autóbuszpark elektromos üzemre való átállításának határidejét 2040-re jelölték ki. Ez a jelenlegi beszerzési ütemterv mellett reálisnak tűnik, és bőven marad idő begyűjteni a valós üzemeltetési tapasztalatokat is. Ez utóbbira szükség is lesz, hiszen Európában például már akadnak hangok, amelyek szerint a nagy zöldítésben és a hangzatos céldátumok kijelölgetésében sem érdemes fejjel rohanni a falnak.

A BYD buszok chilei története a 2018 decemberében átadott első, 100 darabos szériával kezdődött

A pontosan 12 méter hosszú, még a BYD típusainak korábbi arculatát hordozó kétajtós elektromos buszok fedélzetén légkondicionáló, WiFi és a mobil eszközök töltését szolgáló USB-csatlakozók sora várja az utazóközönséget. Az új járművek frekventált vonalakon közlekednek majd, többek között a Santiago egyik nevezetességének számító Avenida Bernardo O’Higgins sugárúton, más néven La Alamedán is lehet majd találkozni a kínai elektromos buszokkal. A zéró emissziós BYD-flotta forgalomba állítása az üzemeltető Metbus számára is terjeszkedést jelent, az új járművek ugyanis a konkurens kolumbiai Express cég buszait váltják fel, miután utóbbi üzemeltető nem hosszabbított szerződést az érintett, helyi portfóliójának mintegy 20%-át kitevő viszonylatcsoportra. A Kínában gyártott buszok működtetéséhez szükséges töltési infrastruktúrát a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is az Enel X helyi kirendeltsége biztosítja.

A BYD típusok chilei térhódítása várhatóan a közeljövőben is folytatódik majd. Erre utal, hogy tavaly áprilisban Sebastián Piñera chilei elnök személyesen is meglátogatta a BYD sencseni központját kínai útja során, ahol az országa és a BYD közötti további „határtalan együttműködési lehetőségekről” beszélt. Az 1995-ben alapított BYD rövid idő alatt Latin-Amerika országaiban is komoly bázist épített ki, termékei napjainkban Chile mellett Argentína, Kolumbia, Uruguay, Brazília és Ecuador útjain is jelen vannak – utóbbi két országban összeszerelő üzemekkel is rendelkezik a kínai cégóriás. A BYD elektromos autóbuszai és taxijai jelenleg a világ több, mint 50 országának mintegy 300 városában megtalálhatók.

Fotók: BYD Chile/Enel X

Címkék