Visszapillantó

Videón a nizzai díjnyertes Ikarus 250-es konferenciabusz

Az 1967 májusában, a Budapesti Nemzetközi Vásáron bemutatott Ikarus 250-es távolsági autóbusz az Ikarus – és egyben a magyar járműgyártás – történetének eddigi legsikeresebb fejezetét nyitotta meg. A több, mint három évtizedes pályafutása alatt a 200-as típuscsalád a világ legnagyobb darabszámban gyártott autóbusz-sorozata lett, hírnevet  szerezve a magyar közúti járműgyártásnak Ázsiában és Európában éppúgy, mint Észak- és Dél-Amerikában vagy Afrikában. A legendás magyar buszgyártó első nagy nemzetközi elismerését is éppen egy 250-es konferenciabusz hozta meg az 1969-ben Nizzában megrendezett Nemzetközi Autóbusz Héten, ahol a legigényesebbnek számító IV. kategóriában, 17 jármű közül a második helyet megszerezve elnyerte a Francia Karosszériagyártók ezüst serlegét.

Az 1969 első negyedévében elkészült 250.P7 jelű légkondicionált autóbuszt legtöbben a “nizzaiként” ismerik. Ez a busz képviselte az 1969. május 6. és 10. között Nizzában megrendezett 19. Nemzetközi Autóbusz Héten első alkalommal szereplő Ikarust. A nevezést és a részvételt az Ikarus gyár külkereskedelmi partnerével, a Mogürttel közösen bonyolította le. A gyártók hat különböző osztályba nevezhették be autóbuszaikat, és egy járművel több osztály versenyében is lehetett indulni. Az Ikarus egyetlen kategóriában, a legmagasabb követelményeket támasztó „Osztályon kívüli autóbuszok”, azaz a kontinentális és interkontinentális utazásokra alkalmas járművek csoportjába nevezett és a karosszériaversenyen elnyerte a Francia Karosszéria Szövetség által adományozott, második helyezettnek járó ezüstserleget. A „Grand Prix d’Excellence” után ezzel a második helyet jelentő elismeréssel az Ikarus nagy múlttal rendelkező nyugati autóbusz márkákat utasított maga mögé.

Hogy a jármű valóban megérdemelten váltotta ki kategóriájában az elismerést, arról az esztétikus, korszerű formán túl többek között a dönthető, kényelmes ülések, a fejpárnákba épített, utasonként szabályozható hangszórók, a toalett és mosdó, a hűtőszekrény, a légkondicionáló berendezés és hővédő üvegezés is gondoskodtak.

Az autóbusz a közel 3000 kilométeres utat Jugoszlávián és Olaszországon keresztül tette meg, majd a francia tengerpartról hazatérve szinte azonnal a Budapesti Nemzetközi Vásár látogatói elé állt. Bár az Ikarus gyár – ezúttal már kizárólag a 200-as családból – kiállított autóbuszai ebben az évben hazai vásári díjban nem részesültek, a légkondicionált jármű mégis hatalmas érdeklődést keltett és mind a kül- és belföldi szakemberek, mind a vásárt látogató közönség osztatlan elismerését vívta ki. A P7-est ezt követően több észak-afrikai országban is bemutatta a gyár.

Felhasznált irodalom:

Gerlei Tamás – Kukla László – Dr Lovász György: A nizzai, a monacói, és a genfi 

Címkék