Magazin

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a TEK

A váratlanul bekövetkező, rendkívüli helyzetek, esetleges terrorcselekmények megelőzése, kezelése, elhárítása, bűncselekmények megszakítása és az elkövetők elfogása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Terrorelhárítási Központ (TEK). A megállapodást Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Hajdu János, a TEK főigazgatója látta el kézjegyével.

A rendvédelmi szervekkel, így a TEK-kel történő együttműködés is lehetővé teszi a közösségi közlekedés — ezen belül az utasok és a  társaság munkatársainak — védelmének kiépítését, valamint a rendkívüli helyzetek kezelését és elhárítását.

A kölcsönös információátadáson és segítségnyújtáson alapuló, hosszú távú partneri viszony keretében a 2019. október 1-je óta országos lefedettséggel működő állami nagyvállalat is hozzájárul azon jogellenes, veszélyt jelentő cselekmények megelőzéséhez és felderítéséhez, amelyek kezelése a TEK feladat- és hatáskörébe tartozik.

A 2019 decemberében megkötött megállapodás kiterjed a kölcsönös szakmai és technikai segítségnyújtásra, a társaság munkatársainak továbbképzésére, valamint a biztonsági kockázatok elemzésére és a Volánbusz  Zrt. biztonsági intézkedéseinek kimunkálására.

Az együttműködés keretében a közlekedési vállalat biztosítja a gyakorlati felkészülés lehetőségét, valamint elősegíti a telephelyein való gyakorlatozás lehetőségét a TEK számára.

Fotók: Volánbusz Zrt.

Címkék