Kitekintő

Van Hool EX11: lefelé bővíti távolsági kínálatát a belga buszgyártó

Az elmúlt évek gyakorlatát folytatva továbbra is a távolsági modellekre helyezi a nagyobb hangsúlyt a Van Hool, amely idén tovább bővíti eddig is meglehetősen szerteágazó kínálatát az utazóbuszok szegmensében. Az idei év újdonsága, a midi- és a normál szóló kategória határán mozgó EX11 a nagy múltú belga buszgyártó középkategóriás termékvonalának legkisebb tagja lesz. A szögletes formavilágú EX széria többi modelljéhez hasonlóan a macedóniai Skopjében gyártott midi turistabusz hivatalos bemutatóját az október 18-23. között megrendezésre kerülő brüsszeli Busworld kiállításon tartják majd.

A kizárólag az európai piacon forgalmazott, alacsony(abb) árfekvésű EX típuscsalád 2014-es hannoveri bemutatása óta a belépőmodell szerepét tölti a Van Hool távolsági/turista palettáján, és bár többféle hosszúsági és magassági méretben kínálják, a karosszériaváltozatok száma egyelőre nem éri el a magasabban pozicionált TX sorozatét. Az új kistestvér érkezésével négytagúra bővül a sorozat, amely az EX11 mellett a „teljes méretű” EX15, EX16 és EX17 modelleket (12,48, 13,26, 13,385  illetve 14,22 méteres karosszériahossz) foglalja magába, így a miditől a háromtengelyes nyújtott verzióig immár összesen kilencféle lehetséges variációból válogathatnak a potenciális megrendelők, ha beleszámítjuk a különböző magasságú változatokat is. A típusarzenálhoz tavaly csatlakoztak az alacsonyabb építésű L (low) jelű modellek, melyekkel a kisebb távolságokra szánt, multifunkciós típusok szegmensében szeretne a piaci ellenfelek talpa alá pörkölni a Van Hool. Az új EX11-es kifejlesztését is a piaci tendenciákkal, valamint az ilyen felépítésű, valamivel 11 méter alatti turistabuszok iránti növekvő igénnyel indokolja a belga buszgyártó. A drágább TX családból egyébként eddig is kínáltak hasonlót TX11 Alicron néven, ez a magasabb presztízsű modell azonban a gyártó honlapján már nem szerepel, és az EX11 érkezésével információink szerint el is tűnik a gyártásprogramból. Az ily módon félig-meddig utódnak tekinthető új EX11 az Alicron 10,5 méteres kiadásához hasonló kaliberű járműre vágyó, de valamivel szűkebb pénztárcájú vásárlókat veszi célba.

Az Alicron gyártásának megszűnésével jelenleg az EX11 a legkisebb távolsági Van Hool

A 10 700 mm hosszú újdonság kétféle magassággal lesz elérhető, a 3545 mm-es alapváltozat az EX11 L, a 3805 mm magas, növelt padlószintű kivitel pedig az EX11 H típusjelzést kapja. (Ezzel egyébként a 3,47 méter magas Alicronnál még a kisebbik verzió is magasabb.) A fedélzeten a választott üléskiosztástól függően a sofőrrel és az idegenvezetővel együtt akár összesen 47 személynek is jut hely, az opciós listán pedig toalett is szerepel. Egy nagyobb távolságokra szánt utazóbusznál mindig fontos kérdés a csomagtér befogadóképessége. Méreteihez képest e téren sem áll rosszul a legkisebb Van Hool: bár az EX11 alapkivitelében csak 4,14 m3-es csomagtér áll rendelkezésre, a magasított verzió már tekintélyes, 7,19 m3-nyi poggyászt képes elnyelni.

Az EX sorozat megszokott utasterét kapja az új típus

A motorkínálat alapvetően egytagú lesz, de azért a lóerők és nyomatékok terén kínál némi választási lehetőséget a leendő üzemeltetőknek a Van Hool. A típushoz elérhető egyetlen erőforrás a jól ismert 10,8 literes, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, hathengeres DAF MX-11 NG dízelmotor, összesen háromféle, kellemesen erős teljesítményszinttel: az alapot a kizárólag a kisebb EX11 L kivitelhez kínált 367 lóerős (270 kW), 1900 Nm csúcsnyomatékú kivitel jelenti (a hazai buszok kedvelőinek ismerős lehet ez a konfiguráció, ugyanezt találjuk a Modulo M168 D csuklósokban is), opcióként pedig ugyanezen erőforrás 408 lóerős (300 kW), maximálisan 2100 Nm nyomatékot leadó változata rendelhető. Az EX11 H-hoz ez utóbbi már szériában jár, de a magasított verzió ezen kívül a DAF motor még erősebb, 449 lóerős (330 kW), 2300 Nm-es változatával is elérhető lesz, amivel már a legmeredekebb hegyi kaptatók sem jelenthetnek akadályt a kis Van Hool számára. Az erőátviteli egységek listáján mindenki megtalálhatja a kedvére valót, a Mercedes-Benztől származó GO 210 és GO 230 típusú hatfokozatú kézi sebességváltók mellett ZF TraXon vagy ZF EcoLife automatizált egységek is választhatók.

Ennél szögletesebb már nem is lehetne – az EX kétségkívül önálló jelenség a kategóriában

Bár a hivatalos bemutatóra csak október második felében kerül sor, a legkisebb távolsági Van Hool már most rendelhető. Az első példányt, egy emelt padlószintű EX11 H-t a desseli (Belgium) székhelyű Marcel Cars társaság állítja forgalomba, ez a kocsi szerepel a gyártó által kiadott hivatalos fényképeken is. Nem véletlen egyébként, hogy éppen ez a vállalkozás kapta meg a legelső EX11-es kulcsait: a cég immár hét évtizede, 1949 óta a Van Hool hűséges ügyfele.

Fotók: Van Hool

Címkék