Magazin

Év végi hajrá a FlixBusnál: 60%-kal több jegy fogyott a tavalyi évhez képest

A FlixBus rendszerében idén 60 százalékkal több jegyfoglalás történt a karácsonyt és szilvesztert magába foglaló ünnepi időszakra, mint 2017 azonos szakaszában. Hogy a megnövekedett keresletet kielégítse, a FlixBus több összeköttetés esetében is megnövelte a kapacitásokat: Magyarországról például kiegészítő járatok indulnak Horvátország, Ausztria, Szlovénia és Olaszország több városába, így Zágrábba, Bécsbe és Ljubljanába is a megszokottnál több zöld-narancssárga távolsági busz megy majd a karácsonyi időszakban.

„A karácsonyi foglalások számának növekedése alapján úgy látjuk, hogy tovább folytatódik a trend, miszerint egyre kevesebb ember használ autót távolsági utazáshoz” – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus társalapítója és ügyvezető igazgatója.

A legnépszerűbb úticélok az ünnepek idején is az európai nagyvárosok, mint például Berlin

A Magyarországra tartó utasok száma december 20-a és január 2-a között nőtt meg leginkább a tavalyi év adatai alapján. A legtöbb ember a környező országokból, egészen pontosan Ausztriából, Lengyelországból és Szlovákiából érkezett. A legnagyobb növekedés karácsony és szilveszter között figyelhető meg a beutazók számában, azaz várhatóan sokan érkeznek a környező országokból, hogy nálunk köszöntsék az új évet.

 Az öt legnépszerűbb szilveszteri célállomás

A foglalási adatok alapján a legnépszerűbb szilveszteri célállomások továbbra is az európai nagyvárosok. Idén a legtöbb FlixBus-utas Berlinbe, Prágába, Münchenbe, Hamburgba és Amszterdamba utazik az év utolsó napjaiban.

Fotók: FlixBus

Címkék