Kitekintő

5,5 millió eurós fejlesztési beruházást jelentett be a Sunsundegui

Méretéhez képest igen jelentős, 5,5 millió euró (átszámítva közel 1,73 milliárd forint) összértékű fejlesztést hajt végre a spanyolországi Alsasuában található gyártóközpontjában a Sunsundegui. A beruházás elsődleges célja a termelékenység és az összeszerelési minőség javítása az észak-spanyol üzemben.

A projekt területi bővítést és a meglévő épületek átfogó modernizációját is magában foglalja. Ezen kívül egy új kereskedelmi konfigurációs szoftver is kifejlesztésre kerül. A beruházás eredményeként a tervek szerint egy modern működésű, korszerű gyártókapacitás épül ki.

Karakteres formavilág jellemzi a Sunsundegui típusait – a képen egy Scania alvázas SC7-es

A spanyol karosszáló vállalkozás jellegzetes formavilágú felépítményei az utóbbi időben igen szépen fogynak Európában. A 2017-es piaci év komoly sikereket hozott a cég számára, amely az idei évben abszolút csúcsot jelentő, 450 darabos éves eladást ért el. Ráadásul a piaci előrejelzések további növekedést jósolnak, így 2018-ban már az évi 600 darabos értékesítést célozza meg a gyártó.

Volvo alvázra épített Sunsundegui SB3-as

A Sunsundegui 2003 óta a Volvo kiemelt karosszáló partnereinek egyike a brit piacon. A cég az együttműködés keretében az elmúlt 14 év alatt összesen több, mint 500 darab Volvo alvázas autóbuszt értékesített a szigetországban. A svéd gyáróriás főegységein kívül balkormányos változatban Mercedes-Benz, MAN és Scania önjáró alvázakra is épít autóbuszokat a spanyol gyártó. Az aktuális kínálatot a kompakt SC5 és a középkategóriás SC7 turistabuszok mellett a multifunkcionális, akár 72 üléses csuklós kivitelben is rendelhető SB3 alkotja – utóbbiból normálpadlós és alacsony belépésű (low entry) verziót is kínál a Sunsundegui.

Fotók: Sunsundegui

Címkék