Evopro

Budapest útjain a legújabb Modulo buszok

Sajtótájékoztatót tartott ma reggel az evopro csoport és a MABI-BUS Kft. képviseletében Mészáros Csaba, a vállalat elnök-tulajdonosa a Deák Ferenc téren. Az eseményen hivatalosan is bemutatták az újságíróknak az új Modulo M 168D-t, melyet weboldalunk olvasói már korábban részletesen megismerhettek. Ezen kívül szó esett a kompozit karosszériás, elektromos hajtású Modulo C 68E midibuszok szombaton esedékes budapesti forgalomba állásáról is.

Esős idő és az M168 D prototípusa fogadta a sajtótájékoztató részvevőit

Az elnök-tulajdonos a tavalyi évet kiemelt fontosságúnak nevezte a cégcsoport történetében. Kifejlesztésre kerültek a kompozit karosszériás C midibuszcsalád alternatív hajtású változatai, emellett korszerűsítették az acélvázas típusokat is. A fejlesztés a bemutatók óta is folyamatos, így például a BKV-nál a kompozit midibuszoknak már a harmadik továbbfejlesztett kiadása áll majd forgalomba. A 2016-os év feladata a meglévő típusok valódi sorozatgyártásának beindítása lesz.

Az első Modulo C 68E midibuszok szombat hajnalban kezdik szolgálatukat a budai Várban. A járműcsalád konstrukciója az idei párizsi kompozit ipari világkiállításon innovációs díjat nyert. Budapest ezzel az egyetlen olyan magyar város, amely az elmúlt két évben konkrét lépéseket tett az újraiparosításért és a kiemelten környezetkímélő magyar járművek elterjedéséért.

Összesen húsz darab elektromos Modulo C68 E-t állít forgalomba a BKV

Az új M 168D is minden tekintetben korszerű autóbusznak számít. Rozsdamentes acél vázszerkezete felveszi a versenyt a külföldi ellenfelekével. A főegységek Európa-szerte közismert beszállítóktól érkeznek, motor a Paccar (DAF), a sebességváltó és a futóművek pedig a német ZF termékei. Ezen kívül ahol lehet, igyekeztek a magyar beszállítók termékeit előnyben részesíteni, így például az ajtók, oldalablakok hazai cégektől származnak, a fém alkatrészek nagy része pedig házon belül, a MABI-BUS mátyásföldi gyárában készül. A 18,75 méter hosszú alacsonypadlós csuklósbuszt június 30-ig próbálhatja ki az utazóközönség az 5-ös vonalon.

A midibuszokhoz hasonlóan az M 168D-nek is a BKV lehet az első vásárlója, mivel a 3-as metró pótlásához nagy mennyiségű csuklós autóbuszra lesz szükség. Erre vonatkozóan a BKV még 2015-ben közbeszerzési tendert írt ki, amely sikeresen le is zárult. Eredményeként a MABI-BUS összesen 75 darab csuklós autóbusz leszállítására kapott szerződéses megbízást PKD (partially knocked down, azaz részlegesen kiszerelt) konstrukcióban. A megállapodás további 75 darab jármű opciós lehívásáról is rendelkezik, melyek végső összeszerelését a BKV végezné – ezzel elősegítve munkahelyek megtartását.

A szerződés 2016. március 11-én lépett hatályba, azonban a főváros képviselőtestülete ezt 180 napig megvétózhatja, ezért a csuklós buszok gyártása még nem kezdődhetett el. Mészáros Csaba hozzátette: meglehetősen furcsa lenne, ha egy Budapesten kifejlesztett és gyártott autóbusztípus beszerzését éppen maga a főváros gáncsolná el. (Mindazonáltal információink szerint a Fővárosi Közgyűlés a mai, röviddel a MABI sajtótájékoztatója után megtartott ülésén sem hozott döntést a metrópótlásra beszerzendő buszok ügyében.)

Budapesten fejlesztették, Budapesten készült: innen érkezik majd az első megrendelés is?

Mészáros Csaba kiemelte: nagy hangsúlyt fektetnek a modellek folyamatos fejlesztésére, korszerűsítésére. A MABI-BUS-nál egy közel húsz fős mérnökcsoport kíséri figyelemmel a cég buszaival kapcsolatos visszajelzéseket, észrevételeket, mind az üzemeltetők, mind pedig az utazóközönség részéről. Ezeket lehetőség szerint figyelembe veszik a további fejlesztések során. Mint mondta, hisznek benne, hogy típusaik öt éven belül a legapróbb részletekben is felveszik majd a versenyt bármelyik külföldi buszgyártó termékeivel.

Egy igen fontos paraméterben máris sikerült felülmúlni a konkurenciát: a BKV-nál futó Modulo M 108D-k kiállási statisztikája jobb, mint az ugyancsak a fővárosi cég flottájában üzemelő Mercedeseké.

Kérdésünkre az elnök-tulajdonos elmondta: a MABI-nál nyitottak az M 168D háromajtós, elővárosi változatának kifejlesztésére is, ehhez azonban olyan együttműködés szükséges a regionális közlekedési központok részéről, hogy a gyártónak megérje pénzt fektetni az ilyen irányú fejlesztésekbe.

Mészáros úr reagált azokra a felvetésekre is, mely szerint a MABI típusai (és általában a magyar gyártmányú autóbuszok) drágábbak lennének az azonos kategóriájú külföldi buszoknál. Mint mondta, az elektromos buszokról szóló budapesti tendereken a vetélytárs Siemens-Rampini konzorcium előbb 37, majd 39%-kal ajánlott magasabb vételárat a MABI-nál. A metrópótlásra kiírt, készre szerelt, illetve PKD-konstrukciójú buszokról szóló párhuzamos tenderekkel kapcsolatban (előbbit a lengyel Solaris nyerte, alacsonyabb áron adva egy komplett Urbino 18-ast, mint a MABI egy PKD-szettként szállítandó M 168D-t) az elnök-tulajdonos kifejtette: ebben az esetben két különböző tenderről van szó, nem lehet összehasonlítani az almát a körtével. Hozzátette: nemzetgazdasági szinten még azonos vételár esetén is jobban jár az állam egy hazai gyártmányú busztípus beszerzésével a befizetett adók és járulékok révén. Ráadásul, ha pótalkatrészek gyártására lenne szükség, magyar gyártmányú buszok esetén jó eséllyel hazai kkv-k kapják a megbízást, lengyel és török cégek helyett.

Még azonos vételár mellett is jobban megéri a hazai gyártmányú autóbusz Mészáros Csaba szerint

A gyártás megkezdése a ma már közel 200 főt foglalkoztató MABI-BUS Kft. budapesti gyárában további 50 új munkahelyet teremtene. A fejlesztés által akár 150 darab magyar tervezésű és gyártású autóbusz is forgalomba állhatna, ami számos hazai beszállítónak és a fővárosnak is többletbevételt jelentene. Az ország és egyben Budapest érdekeit szolgálja, hogy a BKK négy évig tartó kiszervezési hulláma után a BKV hazai buszokra épülő stratégiáját a főváros felelős döntéshozói is támogassák.

Az év végére más módon – legyen az akár újraindított kiszervezés – nem kerülhetnek magyar buszok Budapest utcáira. A csuklós buszok leszállítása esetén decemberig 100 korszerű elektromos és dízel busz fog közlekedni a főváros utcáin.

Címkék