Kitekintő

A Bolloré visszahívta a 2020 vége után gyártott, LMP akkupakkal szerelt villanybuszait

A francia Bolloré BlueSolutions visszahívta a tavaszi francia tűzesetek kapcsán érintett,  a cégcsoport saját lítium-metál-polimer (LMP) akkupakkjával szerelt Bolloré Bluebus 5SE tisztán elektromos hajtású modelljének 2020 októbere és 2022 januárja között legyártott példányait, valamint ezen időszak alatt értékesített, 650 V névleges feszültségű IT3 típusjelű LMP akkumoduljait. A visszahívás előzménye az, hogy a francia RATP multinacionális közlekedési vállalat két ilyen típusú elektromos autóbusza is teljesen kiégett néhány hónapja, ráadásul mindkét incidens egy hónapon belül történt.

A második tűzeset után, azok okának végleges tisztázásáig a közlekedési cég elővigyázatosságból leállította a 149 járműből álló Bolloré villanybusz flottáját, s felkérte a francia gyártót az esetek haladéktalan és teljes körű kivizsgálására. Az autóbuszokat azóta sem helyezték újra forgalomba, viszont a járműtüzeket kiváltó hibát mára sikerült a gyártónak azonosítania.

A RATP egyik pórul járt Bluebusa (Fotó: Reuters)

Bár korábban a Bolloré elnök-vezérigazgatója, Cyrille Bolloré úgy nyilatkozott, hogy a vizsgálatok szerint a járműtüzeket valószínűleg nem egy „elektrokémiai hiba”, hanem egy elektronikai alkatrész helytelen beszerelése, vagy az akkumenedzsment BMS szoftver meghibásodása okozhatta, a visszahívásból viszont mégis úgy tűnik, hogy cellazárlat miatt éghettek ki a RATP Bluebus villanybuszai. A gyártó a 2020 októbere és a 2022 januárja között készült elektromos autóbuszait rendelte vissza az energatárolók cellái között nem megfelelően elhelyezett mylar szeparátor fóliaréteg miatt, ami akár rövidzárlatot is okozhat az cellamodulokon belül. Az intézkedés a cég korábbi közlése szerint több tízmillió eurós költségvonzattal járhat majd.

Hat cellamodulos Bolloré LMP akkupakk; a cellamodulol egyenként 42-42 kg-ot nyomnak és 7 kWh kapacitással bírnak

A hiba egyébként ismerős lehet a korábbi eCitaro  visszahívások kapcsán is, ugyanis a Bluebusok fedélzetén gyakorlatilag ugyanaz a nagy energiasűrűségű Bolloré lítium-metál-polimer akkumulátorpakk található, ami opcióként a Mercedes-Benz eCitaro típushoz is rendelhető, és amely tavaly azzal került be a hírekbe, hogy cellamoduljainak esetleges szigetelési hibája miatt a német gyártó 30, már átadott villanybuszának visszahívását volt kénytelen elrendelni. A visszahívásra akkor nem konkrét üzemeltetői hibaesetek miatt, hanem elővigyázatosságból került sor, ugyanis a Mercedes-Benz mannheimi gyárában még 2021 februárjában kigyulladt egy szintén LMP akkumulátortechnikával szerelt eCitaro. A gyártó szakemberei a káresemény kivizsgálása során azt állapították meg, hogy az egyik nagyfeszültségű akkumulátor, pontosabban azon belül is a cellamodulok szigetelési hibája miatt bekövetkezett rövidzárlat okozhatta a tüzet.

A Bolloré Group Ergué-Gabéric-i üzemében készülő, ultravékony laminált rétegekből felépülő BlueSolutions LMP akkumulátorok nem tartalmaznak folyadék halmazállapotú elektrolitot (a gyártó emiatt ezért szívesen hivatkozik rájuk szilárdtest-akkumulátorként, bár a szakma egy része nem azonosul ezzel), sem kobaltot, sem pedig nikkelt. Az LMP modulokban nem klasszikus értelemben vett cellákat találunk, hanem további cellmodulokat. Ezek a modulok négy fóliarétegből épülnek fel: lítium-metál, lítiumsó, lítium-vasfoszfát és alumíniumfóliákból, amelyekből 20 cellányi réteget halmoznak egymásra egy modulon belül két kötegben, a 10-10 cellát az alumíniumházban egy tűzgátló lemez választja el egymástól.

A címlapkép illusztráció.