Magazin

Hétfőtől Szolnokon is elindul a Zöld Busz Mintaprojekt

Amint azt a napokban már megírtuk, a Zöld Busz Program demonstrációs mintaprojektjének kibővítésével Szolnok is lehetőséget kap, hogy egy négyhetes tesztüzem keretében kipróbálhasson egy tisztán elektromos hajtású autóbuszt. Szolnok eredetileg nem szerepelt a mintaprojekt állomásai között, utólag került be a villanybuszok bemutatását és tesztelését célzó demonstrációs szakaszba. A Tisza-parti városban az előzetesen kiválasztott elektromos busztípusok közül a cseh SOR Libchavy jelöltje bizonyíthat majd hétfőtől egy hónapon keresztül.

A Szolnokon hétfőn forgalomba álló SOR elektromos busz a Credobus típusokat fejlesztő Kravtex-Kühne Csoport közvetítésével vendégeskedik majd Magyarországon. Tekintve, hogy hazánk vezető buszgyártója az alternatív hajtásmódok minden áron való „erőltetése” helyett eddig az ultrakönnyű felépítésből fakadó tömegcsökkentésben látta a minél kisebb CO2-kibocsátás elérésének kulcsát – legalábbis a cég értékesítési és marketing vezetője még így nyilatkozott tavaly -, jelenleg nem rendelkezik elektromos, sőt semmilyen alternatív hajtású modellel, így ismét képbe került a egykori gyártási licencadó cseh cég, amely már régóta kínál midi és szóló elektromos autóbuszokat.

Magáról a városba delegált járműről annyit lehet tudni, hogy egy 2016-os évjáratú, 12 méter hosszú, háromajtós SOR NS 12 Electric bemutatóbuszról (információink szerint a másodikként legyártott zöld-fekete-fehér fényezésű prototípusról) van szó, amely hivatalosan Magyarország legnagyobb buszgyártóját képviseli – saját fejlesztésű villanybusz híján – a programban. A 102 fő befogadására alkalmas, 33 ülőhellyel ellátott  villanybusz mozgatásáról egy, a cseh Pragoimextől származó, 160 kW maximális teljesítmény leadására képes TAM 1053 C6V típusú központi vontatómotor gondoskodik, amely egy hagyományos ZF AV 133 portálhidat hajt meg. A típushoz jelenleg kétféle, egy 242 kWh és egy 388 kWh összkapacitású lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) kémiát használó akkumulátorcsomagot kínál a SOR, előbbi 150-200, utóbbi pedig 250-300 kilométer megtételére teszi alkalmassá a modellt egyetlen feltöltéssel, normál üzemi körülmények között. A szolnoki tesztbuszba a kisebb, 242 kWh kapacitású energiatároló került, az egyes modulok a tetőn kaptak helyet. A 15 kW hűtőteljesítményű klímaberendezéssel felszerelt autóbusz fedélzetén elektronikus utastájékoztató berendezés és mobil eszközök töltésére alkalmas USB-csatlakozók is találhatók. A SOR korábbi, erősen szépérzék-szomorító típusaihoz képest fényévekben mérhető formai előrelépést jelentő NS típuscsalád 2017-ben jelent meg a piacon, és lassan kiszorítja a cseh gyártó kínálatából elődjét, a felemás kerekeiről híres (vagy inkább hírhedt) NB sorozatot.

A cseh villanybuszt május 24-e és június 20-a között próbálhatják ki a szolnokiak, és a már bevett gyakorlat szerint a tesztfutás ideje alatt díjmentesen lehet a jármű fedélzetén utazni. A tesztüzem első hetében az autóbusszal –  vasárnap kivételével – minden nap lehet majd találkozni a megyeszékhely helyi viszonylatain.

A képek illusztrációk, forrás: SOR Libchavy

Címkék