Utazás

Júliustól még gyakrabban jár a 100E Repülőtéri Expressz

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér nagy nyári forgalma, valamint a számos külföldi turistát vonzó budapesti rendezvények miatt júliustól még sűrűbben járnak a buszok a légikikötő és a belváros között gyors és kényelmes összeköttetést biztosító 100E Repülőtéri Expressz vonalán – adta hírül a BKK. A június 17. óta vadonatúj MAN Lion’s City 18C autóbuszokkal kiszolgált viszonylaton nemrég az utasok bankkártyáira alapozó Budapest Pay&Go digitális fizetési rendszer is bevezetésre került.

A turizmus nyári erősödéséhez igazodva július 1-től, azaz most szombattól még sűrűbben, az eddigi 15 helyett 10 percenként indulnak majd a buszok hajnalban a Deák Ferenc térről a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér felé a hét minden napján, így a kora reggeli repülőjáratokat is kényelmesebben lehet majd elérni közösségi közlekedéssel. A repülőtér legforgalmasabb napjain, hétfőn és pénteken a legsűrűbb napközbeni időszakban a jelenlegi 7-8 helyett 6-7 percenként indulnak majd a buszok a végállomásokról a BKK közleménye szerint. A hét további napjain, keddtől csütörtökig az eddigi 10 perc helyett 7-8 perc lesz a követési időköz, szombat délelőtt 8-9 helyett 7-8, délután 10 helyett 8-9 percenként közlekedik majd a gyorsjárat.

A BKK saját elmondása szerint a minél magasabb szolgáltatási színvonal érdekében olyan menetrendet alakított ki, amellyel az időben érkező utas mindig talál ülőhelyet az autóbuszon (korábban megírtuk, hogy az újonnan forgalomba állított járműveken nem is annyira az ülőhelyek hiánya, hanem az utasok jellemzően nagyméretű poggyászai számára rendelkezésre álló korlátozott férőhely jelenthet nagyobb problémát – a szerk.). A közlekedésszervező munkatársai folyamatosan figyelik a 100E Repülőtéri Expressz forgalmát, így a társaság – az ügyfelek igényeinek megfelelően – gyorsan tud a változásokhoz igazodni – írják.

Az éjjel-nappal közlekedő 100E Repülőtéri Expressz menetrendje a BKK weboldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban érhető el, az applikáció használatával az ügyfelek jegyet is válthatnak a járatra. A június 20. óta tesztidőszakban működő Budapest Pay&Go bevezetésének köszönhetően már közvetlenül a fizikai vagy virtuális bankkártyájukat is használhatják jegyként az utasok a 100E Repülőtéri Expresszen. A hagyományos megoldások kedvelői természetesen továbbra is megvásárolhatják a járatra érvényes repülőtéri vonaljegyet a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban. A legközelebbi értékesítési pont mindig megtalálható a BKK honlapjának térképes pontkeresőjében.

Címlapkép: BKK

Címkék