Érdekes lehet

Tachoscan Web – a tachográfadatok elemzésének megbízható és egyszerű módja

A járművezetők munkaidejének nyomon követése kulcsfontosságú feladat, hiszen ha komoly eltérések adódnak, annak bizony súlyos következményei lehetnek mind anyagi, mind emberi téren. Az ellenőrzés azonban látszólag a távolból nem túlságosan egyszerű feladat, miközben az ezen a területen elért pozitív változások a cég egészére kihatnak produktív értelemben. Ha a büntetések kockázata a nullára redukálódik, akkor azzal párhuzamosan a bevétel, azaz a kézzel fogható nyereség nő. Ezért is jó ötlet némi energiát áldozni a tachográf adatainak összegyűjtésére és elemzésére.

A prevenció a leginkább megtérülő üzlet

A törvény által szabott keretek átlépése minden esetben büntetést von maga után. A járművezetői- és tachográfadatok analizálása kiváló stratégia, ami egyúttal a megelőzés alapját is adja. Hiszen ha az információk kézzel foghatóak, akkor a további lépések adják magukat. Igen ám, de felmerülhet a kérdés, hogy mi a legjobb módja mindennek?

A szállítási szoftver inelo.com válaszként szolgál erre a kérdésre, mégpedig nem is akármilyen feleletként. A program használata pofonegyszerű, miközben az eredményessége megkérdőjelezhetetlen. Az európai ellenőrző hatóságok az esetek jelentékeny százalékában szintén ezt a platformot használják, úgyhogy a megbízhatóság ezen a ponton kezdődik. Innentől fogva váratlan meglepetéseknek helyük nincsen.

Az adatok összegyűjtésének a tisztánlátás a célja. Ha a munkamorál kikristályosodik, akkor az esetleges hiányosságokat további képzésekkel, tanfolyamokkal hatékonyan ki lehet pótolni. Tehát erre a rendszerre nem úgy érdemes tekinteni, mint egy mindent látó, fenyegető szemre, ami pislogás nélkül figyel. Sokkalta inkább egy olyan alapra, amire a gördülékeny, eredményes, ugyanakkor jogkövető magatartáson alapuló munkavégzés építkezhet.

A manuális adatrögzítésnek intettek?

Igen. A szoftver automatikusan feldolgozza a beérkező információkat. Ennek köszönhetően a kényelem borítékolható. Ha nincsen szükség a kézi bevitelre, az bizony tetemes mennyiségű idő felszabadulását jelenti. Arról nem is beszélve, hogy nem kevés energia is megmarad, ami egyéb területeken kitűnően kamatoztatható.

A rendszer az aktuális jogszabályi környezetnek maradéktalanul megfelel. A gyors rögzítésnek és elemzésnek köszönhetően a legkisebb eltérések is azonnal felfedezhetőek. Ilyen módon nem okozhat problémát a preventív hozzáállás és cselekvés. A bírságok és egyéb kellemetlenségek megelőzése ezek után nem jelenthet kihívást.

Az inelo.com rendszere által közölt információk hűen tanúskodnak a járművezetők tevékenységeiről, illetve a tachográf adatairól. A feketén-fehéren kirajzolódó képből az is kiderül, hogy a jelenlegi munkamorál mennyire előremutató, szabálykövető és produktív. Mivel a számok nem csalnak, ezért időről időre fix kiindulási pontként szolgálhatnak, támogatva a vállalkozás, illetve a járművezetők fejlődését.

Címkék