Kitekintő

Teljesítette ukrán rekordmegrendelésének első szakaszát a Karsan

Még a 2021-es esztendő vége előtt összesen 150 példányt állított forgalomba Ukrajna második legnépesebb városában, Harkovban a budai Várból is ismert, 8,3 méter hosszú Atak midibusz modellfrissített változatából, illetve a nem egészen 6 méteres Jest+ minibuszból a Karsan. A frissen átadott járműveket a tervek szerint később további 350 kocsi követi majd.

A Karsan tavaly áprilisban kötött hosszú távú megállapodást Harkov vezetésével összesen 500 új autóbusz beszerzéséről, ebből a 2021-re előirányzott 150 darabos mennyiséget az év végével sikeresen le is szállította a török buszgyártó. Az első példányok már az ősz folyamán megkezdték szolgálatukat a kelet-ukrajnai nagyvárosban, az ablaköv alatt fehér pepita sávval kiegészített feltűnő piros fényezéssel. A fennmaradó 350 autóbuszt helyben szerelik majd össze, mintegy 300 munkahelyet teremtve ezzel a térségben.

(Fotó: izvestia.kharkov.ua)

A Harkovba szállított Karsan Atak midibuszok felszereltségében a fedélzeti WiFi mellett megtalálhatók a manapság nagy népszerűségnek örvendő USB-töltőpontok is. Mozgatásukról Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, négyhengeres, 4,5 literes, 186 lóerő (137 kW) teljesítményű és 680 Nm csúcsnyomatékú FPT NEF4 dízelmotor gondoskodik, a hátsó tengely mögé keresztben beépítve.

Az aprócska Jest+ minibuszok felszereltségéből a visszagurulásgátlót és a sávtartó asszisztenst emeli ki a gyártó sajtóanyaga. A mindössze egyetlen utasajtóval szerelt, elsőkerék-hajtású járművekbe 3 literes, 170 lóerős (125 kW) FPT F1C erőforrás került, ami az Iveco Daily kisáruszállítóból lehet ismerős.

Említést érdemel, hogy a vadonatúj buszokat gazdaságilag veszteséges vonalakra, többek között a helyi 17-es, 19-es, 89-es, 245-ös és 272-es jelzésű járatokra osztották be Harkovban – olyan viszonylatokra, amelyekben a magánüzemeltetők nem látnak fantáziát, illetve az utasok döntő többsége jelentős kedvezményekre jogosult. Jevgenyij Vodovozov infrastruktúráért felelős főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott, a város számára ez nem üzlet, hanem társadalmi kötelesség. További érdekesség, hogy a járművek kizárólag e-jeggyel, illetve a jövőben a helyiek számára fenntartott „harkovi lakossági kártyával” vehetők igénybe.

Címlapkép: KHARKIV Today

Címkék