Magazin

Negyvenöt áldozatot követelő buszbaleset történt Bulgáriában

Rendkívül súlyos, számos halálos áldozattal járó balesetet szenvedett és teljesen kiégett egy észak-macedón turistákat szállító autóbusz Bulgária nyugati részén, helyi idő szerint éjjel 2 órakor a Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán, 45 kilométerrel nyugatra a bolgár fővárostól. Az MTI információi szerint a tragédiában 45-en veszítették életüket, a brit The Independent beszámolója viszont 46 áldozatról ír. Az elhunytak között van 12 gyermek, valamint az autóbusz vezetője is.

A szerencsétlenül járt járművön összesen 52-en utaztak. A hét túlélőt könnyebb égési sérülésekkel szállították egy szófiai kórházba, Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint állapotuk stabil. A balesetben érintett autóbusz egy háromtengelyes Mercedes-Benz Tourismo. A buszt egy észak-macedón utazási iroda üzemeltette, utasai Isztambulból tartottak hazafelé Szkopjéba egy hosszú hétvégés kirándulásról három másik autóbusz társaságában.

A katasztrófa oka még tisztázásra vár, a helyszíni fényképek alapján a jármű átszakította a szalagkorlátot. Egyelőre az sem világos, hogy a végül porig égett autóbusz már menet közben kigyulladt-e, vagy csak az ütközést követően. A tragédia hátterében járművezetői mulasztás vagy műszaki hiba is állhat. A baleset idején az autópályán esett az eső, az érintett lejtős útszakasszal pedig már korábban is sok probléma akadt a rengeteg kátyú miatt Diana Ruszinova közlekedési szakember szerint. Ez a legtöbb halálos áldozattal járó buszbaleset Bulgária történetében.

Címlapkép: Dimitar Kyosemarliev/AFP/Getty Images

Címkék