Utazás

Újraindul a BKK 100E jelzésű repülőtéri gyorsjárata

Június 14-étől, hétfőtől újra közlekedik a több mint egy éve átmenetileg leállított 100E jelzésű repülőtéri járat, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között – közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A 100E jelzésű gyorsjárat működését a légközlekedés koronavírus-járvány miatti drasztikus visszaesésére reagálva még tavaly áprilisban függesztette fel ideiglenesen a BKK, most azonban a helyzet javulásával és az idegenforgalom élénkülésével visszatér a turisták körében is nagy népszerűségnek örvendő – továbbá a 200E járathoz képest a légikikötő jóval gyorsabb elérését biztosító – viszonylat. Az útvonal változatlan: a naponta 7 és 21 óra között közlekedő autóbuszjárat a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között kínál kényelmes és közvetlen eljutási lehetőséget. A buszok menetidejének gyorsítása érdekében a repülőtér felé a járat a Deák Ferenc tér után egyedül a Kálvin téren áll meg, a repülőtérről a Deák Ferenc tér felé tartó autóbuszok azonban kizárólag leszállás céljából megállnak az Astoriánál is.

A BKK közleményében kiemeli, hogy a repülőtéri buszra szóló jegy egy utazásra érvényes útmegszakítás és visszaút nélkül, a 100E vonal teljes hosszán. A jegy átszállásra vagy más vonalon történő utazásra nem érvényes. A jegyet a felszállás vagy a jármű elindulása után haladéktalanul érvényesíteni kell, ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni.

Minden további információ a 100E repülőtéri járattal kapcsolatban megtalálható a bkk.hu oldalon. A járat részletes menetrendje pedig itt található.

Címlapkép: BKK

Címkék