Magazin

Már online is elérhető Az Oktogontól a Népligetig című kiadvány

Az Oktogontól a Népligetig – Képes időutazás a Volánbusszal című hiánypótló kiadványt a Volánbusz 2017-ben adta ki a társaság fennállásának 90. évfordulója alkalmából. A teljességre törekvő kötet az állami busztársaság történetét foglalja össze enciklopédikus igénnyel, rengeteg illusztrációval és páratlan képanyaggal.

A szerzők, Kameniczky Ákos (a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi főigazgatója), Vonnák Attila (a Volánbusz senior forgalomtechnikai szakértője) és dr. Zsigmond Gábor (a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese) a 230 oldalas kiadvány megírásával úttörő munkát végeztek, hiszen ilyen típusú képes összefoglaló még nem született a hazai autóbuszos közlekedésről. Az alapos kutatással összeállított könyv részletekbe menő betekintést nyújt az immár több,  mint 90 éves múlttal rendelkező személyszállító busztársaság történetébe a jogelőd társaság 1927-es megállapításától, a hazai távolsági autóbusz-közlekedés megszervezésétől egészen 2017-ig, a regionális közlekedési vállalatok integrációjának előestéjéig – a kötet elsősorban a 2019. október 1-ig Pest megyét és Budapestet kiszolgáló elődvállalat történetére és szolgáltatási területére koncentrál.

A teljes kiadvány a Volánbusz weboldaláról, vagy a képre kattintva szabadon letölthető

Az Oktogontól a Népligetig c. kiadvány 2018-ban elnyerte „Az év közlekedési kiadványa díjat”, idén pedig a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Városi Közlekedés lap szerkesztőbizottsága, valamint a Magyar Mérnöki Kamara „Az év közlekedési kiadványa 2021. különdíjjal” jutalmazta a könyvet.

Címkék