Utazás

Makovecz-stílusú buszállomás várja a csengeri utazókat

November 1-től, vasárnaptól már az új, az Ady Endre utcán található, Makovecz stílusában épült autóbusz-állomásról indulnak a Volánbusz menetrend szerinti autóbusz-járatai Csengerben. A közlekedési társaság változatlan menetrenddel és szolgáltatásokkal, de korszerű, tágas és kényelmes környezetben várja utasait a városközpontban.

A Kossuth-díjas magyar építész, Makovecz Imre stílusában felépített, 249 millió forint állami támogatással megvalósult új autóbusz-állomás üzembe helyezésével a régi, Béke utcai állomás megszűnik. Az új helyszínen az autóbuszjáratok változatlan menetrend szerint közlekednek. A megújult, parkosított környezetben álló, látványos épület lehetővé teszi az utasok színvonalas kiszolgálását és 21. századi munkakörülményeket biztosít a Volánbusz munkavállalói számára is.

A 271 m²-es állomásépületben  váróterem, elővételi pénztár, mosdó és akadálymentesített mellékhelyiség áll az utasok rendelkezésére. Két érkező és három induló kocsiállás, köztük egy csuklós jármű beállására alkalmas megállóhely várja az autóbuszokat. A fedett peron és az állomás külső, nyitott részeinek teljes területe 2031 m². A pályaudvar gyönyörűen parkosított részén biciklitároló, padok és szemetesek szolgálják az utasok kényelmét és a tiszta környezetet.

Egy átlagos munkanapon mintegy négy-ötszáz utas fordul meg az állomáson a 38 induló és ugyanennyi érkező járat jóvoltából. Elsősorban a Csenger-Mátészalka, a Csenger-Fehérgyarmat vonalon, illetve a környező településekre – Szamostatárfalvára, Komlódtótfaluba, Csengersimára – közlekednek az autóbuszok. Nyíregyházára és Debrecenbe munkanapokon, valamint a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon indulnak távolsági buszjáratok.
Címkék