Magazin

Itt a vége: megszűnik a Eurolines

Csődgondnokság alá helyezték a 2019 áprilisa óta a FlixBus-csoport leányvállalataként működő Eurolinest, miután a Nanterre-i Kereskedelmi Bíróság július 21-én elrendelte a társaság felszámolását. A 35 éves múltra visszatekintő társaság utolsó járatai július 24-én indulnak, utána a cég beszünteti működését. A Eurolinest tavaly vásárolta fel korábbi első számú versenytársa, az új tulajdonos pedig maga kérte a vállalat felszámolását június végén.

A FlixBus valamivel több, mint egy éve vásárolta meg a Transdev Grouptól a korábbi vetélytárs Eurolines és Isilines távolsági buszszolgáltatókat. Az eladásra vonatkozó tárgyalások 2019. március 4-én kezdődtek és április 30-án fejeződtek be.

A megállapodás magában foglalta a Eurolines által Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban, Csehországban és Spanyolországban működtetett vállalkozásokat, és ezek (akkor) 25 országon átívelő buszhálózatát. A Eurolines az Isilines nevű almárkáján keresztül belföldi útvonalakon is szolgáltatott Franciaországban, egészen mostanáig.

Az 1985-ben egyfajta páneurópai távolsági buszos ernyőszervezetként indult, brüsszeli székhelyű Eurolines 2018-ban még több, mint 600 buszjáratot üzemeltetett 36 európai országban, ezen kívül Marokkó is szerepelt az elérhető úti célok listáján. A cég visszaszorulását jól mutatja, hogy 2019 márciusában, közvetlenül a FlixBus általi felvásárlás előtt már csak 25 volt az általa kiszolgált országok száma. Idehaza a Volánbusz 1994. február 1-től lett a Eurolines partnere, nemzetközi járatai éveken át a Eurolines jellegzetes, fehér alapon piros csíkos fényezésével futottak, 2016 nyara óta azonban az időközben országossá vált magyar állami busztársaság is a FlixBus szövetségeseinek táborát gyarapítja.

Címlapkép: Eurolines

Címkék