A hagyományok folytatódnak: a Credobus bemutatja a 21 csapatos VI. Volán Egyesülés Foci Tornát

Minden regionális közlekedési központ, ezen kívül a Debreceni Közlekedési Zrt., a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. és a BKK Zrt. is benevezett saját labdarúgó csapatával az idén immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Volán Egyesülés Foci Tornára, így szeptember 28-án, szombaton a mátyásföldi Ikarus BSE sporttelepen megrendezésre kerülő kispályás focibajnokságban összesen 21 csapat indul harcba az első hely megszerzéséért. A rangos szabadidős sportesemény fővédnöki tisztét dr. Tukacs László, a Volán Egyesülés vezérigazgatója tölti be. A Magyarbusz [Info] csapata, akárcsak az elmúlt évben, idén is hivatalos médiatámogatóként vesz részt a rendezvényen.

„A városi és országúti közlekedési szektor legkiválóbb hazai szereplőit felvonultató sporteseményünk azért kapta a „Credobus bemutatja: VI. Volán Egyesülés Foci Torna és Családi Nap” elnevezést, mert az a cégcsoport, amelyik az ország vezető buszgyártója, támogatásra méltónak találta a házigazda szerepét betöltő PromoSport Kft. törekvését” -nyilatkozta a szombati buszos sportrendezvényt és az ahhoz kapcsolódó Családi Napot lebonyolító cég ügyvezetője.

A focitorna címvédője idén a Volánbusz Zrt. első számú csapata, amely – mint azt annak idején megírtuk – a tavalyi döntőben hosszabbítás utáni büntetőpárbajban, mindössze egyetlen góllal (3:2 arányban) bizonyult jobbnak a DAKK Zrt. Kecskeméti Területi Igazgatóság focistáinál.

Várhatóan idén is szoros csatákat vívnak egymással a hazai közlekedési cégek focicsapatai

Mialatt a focisták a pályán versengenek, családtagjaikra, barátaikra és munkatársaikra érdekes programok várnak majd a Családi Nap különféle állomáshelyein. A hagyományos főzőversenyre ebben az évben rekordszámú, összesen húsz csapat nevezett be, így miközben a pályákon a gólok potyognak, a bográcsokban a „versenyművek” rotyognak majd, a kukták és segítőik versengéséhez élő koncert ad majd hangulatos zenei aláfestést. Ezen a szombaton is felállítják az ugrálóvárakat a gyerekeknek, de lesznek érdekes kiállítások és vetélkedők is. A programkínálat a következő:

  • ÉMKK Zrt. – 3D Rally szimulátor
  • ÉNYKK Zrt. – Autóbusz-szimulátor
  • KNYKK Zrt. – Gyermeksziget
  • BKK Zrt. – Gyermeksziget

A tavalyi évhez hasonlóan az oldtimer autóbuszok kedvelőinek is érdemes lesz kilátogatniuk a mátyásföldi sportpályára, hiszen buszos vonatkozású eseményhez illően idén is meg lehet majd csodálni a közlekedéstörténet múltját idéző veterán Ikarus autóbuszokat. Ebben az évben két „faros”, egészen pontosan a Volánbusz Zrt. tavaly elkészült, gyönyörűen restaurált Ikarus 66-osa és a DDKK Zrt. sötétzöld Ikarus 55-öse, valamint az MVK Zrt. képviseletében egy Ikarus 31-es lesz jelen a rendezvényen, ezen kívül a DAKK Zrt. részéről is várnak a rendezők egy egyelőre meg nem nevezett típusú nosztalgiabuszt.

A hazai veterán autóbuszpark egyik legszebb darabja, a Volánbusz korhűen felújított Ikarus 66-osa is jelen lesz a tornán (Fotó: Volánbusz Zrt.)

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődő kilátogatókat a szervezők arra kérik, hogy részvételi szándékukat az info@promosport.hu e-mail címre küldjék el névvel és a tervezett kísérők számának feltüntetésével. A szabadidős rendezvény – az ünnepélyes megnyitót követően – reggel 9 órakor kezdődik, a helyszín megközelítéséhez a közösségi közlekedést választóknak a 44-es és 46-os autóbuszokat ajánljuk.

Fotók: PromoSport Kft.

Címkék