Magazin

Hivatalos: 2022-ben is elmarad a zsámbéki Busexpo kiállítás

Sorozatban harmadik alkalommal is elmarad a tavaszi Busexpo szakkiállítás és a vele párhuzamosan tartott Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia. A hazánk legnagyobb autóbuszos témájú szakmai összejövetelének számító eseményt 2013-tól 2019-ig minden évben megrendezték a zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai pályán. 2020-ban viszont a koronavírus-járvány és annak kedvezőtlen hatásai miatt megszakadt a sorozat, majd egy évvel később ugyanerre a sorsra jutott a 2021-re tervezett seregszemle is. Az idei felvonást már eddig is nagy csend övezte, most azonban a szervezők hivatalosan is megerősítették: 2022-ben sem kerül sor az iparági szereplők éves magyarországi találkozójára.

A főszervezői feladatokat ellátó Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének (NiT Hungary) szűkszavú bejelentése szerint további egy év kihagyás következik a rendezvénypáros történetében, miután a napokban ismét a halasztás mellett döntöttek. Az ipartestület elnöksége a saját előzetes piaci felmérésének eredményére és az autóbuszos szakma jelenlegi helyzetére hivatkozva hozta meg ismételten ezt a döntést. Mint írják, a különjárati autóbuszos szegmens továbbra is szenved a pandémia okozta negatív következményektől, emiatt a szervezők úgy gondolják, hogy nem tudják biztosítani az elmúlt évek sikereit.

Mindezek ellenére a NiT Hungary bízik abban, hogy sikerül túljutni a pandémia hatásain és újult lendülettel felkészülni a 2023-as Busexpo és Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia megszervezésére – jövőre tehát az addigra már három éves kihagyás után talán visszatérhet a hazai autóbuszos szakma képviselőit összehozó rendezvény.

A járványhelyzet egyébként a nagyobb nemzetközi buszkiállításokat sem kímélte az elmúlt években, idén azonban már a legtöbb ilyen rendezvényt várhatóan megtartják a szervezők.

Címlapkép: NiT Hungary/busexpo.hu

Címkék