Utazás

Új éjszakai járatot indít a FlixBus Sopronból Varsóba

Újabb, hazánkból induló közép-európai járatot jelentett be a FlixBus, folytatva terjeszkedését a térségben, és egyúttal bővítve a Magyarországról elérhető úticélok kínálatát is. Ezúttal azonban nem a főváros kap újabb összeköttetést: az április 25-től elérhető, határokon átnyúló „zöld” vonal Sopront és Lengyelország fővárosát, Varsót kapcsolja össze. 

A Sopronban és környékén élők számára már 2022-től elérhető a FlixBus járataival történő utazás lehetősége, amelyek több cseh és német várossal, valamint Béccsel is kényelmes összeköttetést biztosítanak. Az új vonallal tovább bővül a lehetséges úticélok listája. A hét minden napján közlekedő közvetlen járat kollektív közlekedési lehetőséget kínál azoknak, akik ellátogatnának Lengyelország fővárosába, Varsóba – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a mobilitási ernyőcég. Az új viszonylatot a FlixBus egyik lengyelországi partnere, az ALL-MIT AUTOMOBILE Andrzej Fabisiak társaság (röviden Fabisiak) üzemelteti egy VDL Futura és egy Mercedes-Benz Tourismo autóbusszal.

Az új járat minden nap 22:40-kor indul a soproni autóbusz-állomásról. A FlixBus tájékoztatása szerint a buszok útközben megállnak a Bécsi Repülőtéren (23:40), a Bécsi Főpályaudvaron (00:05), Bécs Erdberg megállónál (00:30), a Brno Buszpályaudvaron (02:15), a Katowice Reptéren (06:05), a Varsó-Chopin Repülőtéren (09:20), 10:00-kor pedig megérkeznek a végállomásra, a Varsó Nyugati Buszpályaudvarra. A városlátogatás után ugyanúgy éjszakai járattal van lehetőség hazautazni, minden nap 22:35-kor indul busz Varsóból, amely megáll a Varsó-Chopin Repülőtéren (22:55), a Katowice Reptéren (02:20), a Brno Buszpályaudvaron (06:15), a Bécs Erdberg megállónál (08:05), a Bécsi Főpályaudvaron (08:20), a Bécsi Repülőtéren (08:55), majd másnap 10:00-ra ér Sopronba.

Az új közvetlen járatra már 9999 Ft-tól lehet jegyet váltani, a legkedvezőbb árakért érdemes előre megtervezni az utazást és megvenni a buszjegyet a FlixBus mobilalkalmazásában vagy a cég weboldalán.

A címlapkép illusztráció, forrás: Flix SE

Címkék