Utazás

Bővíti hálózatát és csökkenti a nyugdíjasbérletek árait Székesfehérváron a Volánbusz

Április elejétől új útvonalakkal bővül az autóbusz-hálózat és gazdagodik a menetrendi kínálat, ezzel párhuzamosan pedig számos díjterméknek jelentősen csökken az ára Székesfehérvár helyi közlekedésében – adta hírül sajtóközleményében a Volánbusz.

Az állami busztársaság közleménye szerint a lakossági igények jobb kiszolgálása érdekében 2024. április 2-tól jelentősen bővül a helyi személyszállítási közszolgáltatás Székesfehérváron. Ez a gyakorlatban új menetrendet és újabb járművek forgalomba állítását jelenti. A bővülő helyi autóbusz-hálózatnak köszönhetően könnyebbé válik az egyes városrészekbe történő éjfél körüli hazajutás, javul a kórház átszállás nélküli megközelíthetősége, és a településrészeket összekötő járatok révén az átszállások száma is csökken.

A Volánbusz a megrendelő új igényeit korszerű autóbuszok – két saját, továbbá négy darab alvállalkozói jármű – bevonásával látja el (utóbbiakat az Inter Tan-Ker Zrt. biztosítja majd, értesüléseink szerint két-két ITE Reform és Iveco Streetway érkezik Székesfehérvárra – a szerk.). A város közgyűlési döntése nyomán megvalósuló hálózatbővítéssel közel 280 ezer kilométerrel nő majd a járművek futásteljesítménye. 2024-ben várhatóan összesen mintegy 3,5 millió kilométert fognak megtenni a székesfehérvári helyi járatok. Az önkormányzat és a Volánbusz arra számít, hogy a menetrend bővítésének, valamint a kedvező tarifáknak köszönhetően lényegesen nőhet az utazások és a közösségi közlekedést választók száma a vármegyeszékhelyen. (Arról, hogy pontosan mely útvonalon teljesítenek majd szolgálatot az újabb járművek és miként változik meg a menetrend, ide kattintva érhető el bővebb, térképes információ.)

Április elsejétől nagymértékben csökken ugyanis a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára. A 30 napos, összvonalas, nyugdíjasoknak szóló mobilbérletért a jövőben mindössze 280 forintot kell majd fizetni (az eddigi 2970 forint helyett), a havi összvonalas bérletért pedig 340 forintot (az eddigi 3600 forint helyett). A bérletek a pénztárban kiváltható nyugdíjas bérletigazolvánnyal használhatók utazásra. A 9800 forintos negyedéves nyugdíjas-, és a 8190 forintos 90 napos nyugdíjasbérlet kikerül a megvásárolható bérletek köréből. Erről részletesebben ezen az oldalon lehet tájékozódni. Az új, csökkentett árú nyugdíjas bérleteket 2024. április 1-től lehet megvásárolni a Volánbusz és MÁV-Start jegypénztáraiban, a MÁV-Start automatáiban és a MÁV-applikációban, a nyugdíjas bérlet ugyankkor – éppen az igen kedvező ára miatt – nem visszaváltható.

A címlapkép illusztráció, forrás: Magyar Hírlap

Címkék