Magazin

Minden korábbinál nagyobb lesz a 2024-es berlini BUS2BUS kiállítás

Április 24. és 25. között a Német Autóbuszüzemeltetők Szövetségének (bdo) társszervezésében ismét megrendezésre kerül a páros években tartott BUS2BUS szakmai vásár Berlinben, amely ezúttal is az autóbuszipar jövőjét érintő kérdésekre helyezi majd a hangsúlyt. A kétnapos rendezvénynek az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is a Messe Berlin rendezvényközpont ad majd otthont, ám az esemény a korábbinál lényegesen nagyobb területen, az épületegyüttes legkorszerűbb, hub27 nevű csarnokában zajlik majd. Portálunk a legutóbbi, két évvel ezelőtti felvonáshoz hasonlóan idén is a helyszínről jelentkezik majd a legfontosabb látnivalókkal, a kiállítás hivatalos médiapartnereként.

A berlini BUS2BUS kiállítás idén is átfogó képet nyújt majd a látogatóknak az autóbuszipar aktuális újdonságairól. A már két éve is több világpremiernek otthont adó rendezvény 2024-ben tovább növekszik, minden eddiginél több kiállított városi, távolsági és minibusszal, illetve tesztvezetési lehetőséggel. A szervezők tájékoztatása szerint 10 000 m² területen mintegy 200 kiállító termékeivel, szolgáltatásaival és technológiai megoldásaival lehet majd megismerkedni. A buszgyártók közül eddig az Altas Auto, az Anadolu Isuzu, az Arthur Bus, a Daimler Buses, az Ebusco, az Iveco Bus, az MAN, az MCV, az Otokar és a kínai Yinlong (Lanzhou Guangtong) jelentkezett be kiállítóként, a pavilonnal szomszédos szabadtéri részen pedig egy önvezető minibuszt is kipróbálhatnak majd az érdeklődők.

A buszgyártók mellett a vezető német üzemeltetők és a zöld mobilitásban érdekelt szervezetek (DB Regio, FlixBus, ioki, NOW GmbH, stb.) is képviseltetni fogják magukat, továbbá komoly szakmai vásárhoz illően olyan meghatározó iparági beszállítók is jelen lesznek termékeikkel, mint a Jebsen & Jessen, a Kempower, a Kneitz, a Mobileye, a Valeo, a Voith vagy a ZF. A rendezvény beállítottságának megfelelően idén is külön szekciót kapnak majd a mobilitási startupok.

A kiállítás programját ebben az évben is különféle informatív szakmai panelbeszélgetések, prezentációk és workshopok színesítik majd, mint például a Future Forum, ahol az üzleti, a politikai és a k+f szektorból érkező szakemberek vitatják meg a jövő autóbusziparának legújabb fejlesztéseit és kihívásait. A különböző témájú panelbeszélgetéseket összefogó programban többek között az alternatív hajtásrendszerek, az önvezető buszok és a mobilitási központok új koncepciói is terítékre kerülnek. Fresh Travel címszó alatt a távolsági buszközlekedés lehetőségeiről lesz szó a járműfejlesztés, az egyéni utazás, a fenntarthatóság és a zöld marketing vonatkozásában, továbbá átadásra kerül a Fresh Travel Award díj is, amelyet a témakörrel kapcsolatos leginnovatívabb pályázatnak ítélnek oda. A startupok a BUS2Pitch szekcióban mutathatják be ötleteiket a szakma képviselőinek, a legjobbakat pedig díjazzák is a szervezők (Startup Award). Az előadások utólag visszanézhetők lesznek a BUS2BUS online platformján. Az április 24-én este hat órától megrendezésre kerülő Future Night esemény elsősorban szakmai kapcsolatépítést szolgálja majd. A BUS2BUS 2024 kiállítás április 24-ei megnyitójára Volker Wissing német szövetségi közlekedési minisztert is várják a szervezők.

Megemlítendő, hogy a kiállításra az Exponetwork Kft. szakmai utat szervez Magyarországról a buszgyártók, iparági beszállítók és szakmai szervezetek számára, lehetőséget biztosítva több különleges, zárt körű kísérőeseményen való részvételre is – ezzel kapcsolatban bővebb információ, benne a részletes programtervvel ide kattintva érhető el. Ezen kívül a Messe Berlin magyarországi képviseleténél egy kód is igényelhető a kedvezményes jegyvásárláshoz.

FRISSÍTÉS

Az Exponetwork Kft. által szervezett másfél napos szakmai látogatásra még vannak szabad helyek, amelyekre ide kattintva lehet jelentkezni. A program a BUS2BUS kiállítás vezetett és egyéni meglátogatása mellett további különleges eseményeken (zártkörű szakmai találkozó, tesztvezetés, gálavacsora) való részvételt biztosít. A részletes program itt olvasható.

A szakmai út kiemelt pontjai:

  • VIP vásárlátogatás
  • Buszpremierek, tesztvezetés
  • bdo stand meglátogatása, piaci körkép
  • Future Night gálavacsora
  • Workshop a berlini Magyar Nagykövetségen
  • Futurium – A jövő háza meglátogatása

A portálunkon keresztül jelentkezők kedvezményes, early bird áron (90 000 Ft) vehetnek részt a szakmai látogatáson. Az utazással kapcsolatos további információk erre linkre kattintva érhetők el.

A cikkben szereplő képek a BUS2BUS 2022 kiállításon készültek, forrás: Messe Berlin GmbH

Címkék