Kigyulladt a Volánbusz egyik Alfa Regio helyközi autóbusza Demjén térségében

Tűzesettel indult a hét a Volánbusz számára, miután az Eger melletti Demjén közelében a kora reggeli órákban kigyulladt a társaság egyik, még az Agria Volán időszakából származó Alfa Regio típusú autóbuszának motortere. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat.

A menetrend szerint közlekedő autóbusz motortere a 25-ös főút 5-ös kilométerszelvényénél, Demjén térségében gyulladt ki. Az utasok beszámolói alapján Kerecsendet elhagyva egyre erősödő füstöt lehetett érezni az utastérben, ami a félreállást követően tűzzé fokozódott. A két tűzoltóautóval és két gyorsbeavatkozóval kiérkező egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Hatékony közbelépésüknek köszönhetően a helyszínen készült fényképek alapján a felépítmény és az utastér minimális károsodással megúszta az incidenst, így a jármű – amennyiben van rá szándék a közlekedési társaság részéről – elviekben menthetőnek látszik.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szerint a busz tizenöt utasa időben elhagyta a járművet, majd pedig mentesítő járattal folytatta útját. Az oltási munkálatok idejére lezárták az érintett útszakaszt, a délelőtti órákra egy sávon megindult a forgalom.

A normálpadlós Regio típust az egykori székesfehérvári Alfa Busz gyártotta 2003 és 2010 között, kiviteltől függően Volvo B7R vagy Volvo B12B alvázakra, két- és háromtengelyes kivitelben. A ma reggeli tűzesetben érintett példány az előbbire épült, értesüléseink szerint a NOC-272 (korábban JIN-723) rendszámú kocsiról van szó. A Volánbusznak az utóbbi időben nincs szerencséje a svéd gyártó termékeivel, a múlt hónapban egy fiatalabb Volvo 9700-as turistabusz vált a lángok martaklékává az M3-as autópályán.

Fotók: Agria TV Bt

Címkék