Magazin

Kiégett egy Scania Citywide Szegeden

Pénteken a késő délutáni órákban kigyulladt a Volánbusz Zrt. egyik Scania Citywide LF 12.0 típusú városi autóbusza Szegeden, a Fő fasoron. A járművet a buszvezető és az utasok is időben elhagyták, így személyi sérülés nem történt. A tüzet a katasztrófavédelem munkatársai két vízsugárral fékezték meg.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Az anyagi kár tetemes, hiszen a középső ajtó vonaláig teljesen leégett Citywide menthetetlen, az alumínium vázszerkezetű jármű bal hátulja jóformán megsemmisült. A lángok a motortérben keletkeztek, onnan terjedtek át a busz többi részére. A tűz lehetséges okának megállapítására a katasztrófavédelmi hatóság – mint minden ilyen esetben – tűzvizsgálati eljárást fog kezdeményezni. Az autóbusz gyári garanciája két évig volt érvényes, de volt CASCO biztosítás a járművön.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Tűzesetek szempontjából kimondottan rosszul alakul a hét a Scania számára idehaza (tegnap Veszprémben gyulladt ki egy használtan beszerzett Scania OmniCity), a mai incidensben érintett jármű viszont mindössze négy és fél éves volt. Az NKG-749 rendszámú autóbuszt 2015 decemberében szerezte be az akkori Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) Zrt., a Volánbusz Zrt. egyik jogelődje – a típusból annak idején 19 darabot szállított a közlekedési vállalatnak a Scania hazai képviselete, ezek voltak a Citywide első újonnan beszerzett példányai hazánkban.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A buszon nagyjából 20 utas tartózkodott a tűz keletkezésekor, ők szóltak a buszvezetőnek, hogy füstszagot éreznek. Végül mindenki időben elhagyta a járművet, így nem történt sérülés, számol be az esetről a Szegeder. A portál több fényképet is közölt a félig kiégett autóbuszról.

Fotók: szegeder.hu

Címkék