Magazin

Hackerek vették át az irányítást a Volánbusz Facebook-oldalai felett

A Dreher Sörgyárak és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelenleg is elérhetetlen Facebook-oldalai után a hétvégén illetéktelenek fértek hozzá a Volánbusz hivatalos Facebook-oldalaihoz is.

A társaság 120 ezeres követővel bíró, első számú információs csatornáját, a Volánbusz Zrt. Facebook-oldalt ismeretlenek teljes egészében törölték a platformról, a Voláninform és a Volántourist felett pedig a kezelők kizárását követően átvették az irányítást, így ezen oldalak most inaktívak; viszont ha az oldalakon mégis tevékenység történik, azok nem a Volánbusz által közölt tartalmak. Egyedüliként csak a Volánbusz Karrier csatorna maradt a társaság kezelésében.

A történtek miatt a Volánbusz megtette a szükséges intézkedéseket, s dolgozik a csatornák visszaszerzésén, illetve visszaállításán.

Úgy tudjuk, hogy a Volánbusz közösségi oldalait vélhetően ugyanaz a Vietnámból érkezett hackerművelet támadta meg mint a Dreher Sörgyárak oldalát, amelyen néhány napja vietnámi nyelven írt posztok jelentek meg. Ezek a támadások olyan magányszemélyeket és cégeket céloznak meg, akiknek van Facebook Ads, illetve Business platformjuk.

 

Címkék