Biztos út

Trolibuszvonalat ellenőriztek a rendőrök Budapesten, egy személyt letartóztattak

Ezúttal a 75-ös trolibusz útvonalán folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ és a BRFK közös akciója. Az ellenőrzés során egy embert letartóztattak, hét esetben pedig szabálysértés miatt feljelentést tettek a fővárosi rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség értelmében ismét a fővárosi közösségi közlekedési eszközök biztonságát ellenőrizték a rendőrök. Január 24-én a 75-ös trolibuszokon, a megállóhelyeken és azok környékén járőröztek a BRFK munkatársai.

Az akcióban a járműveken a rendőrök jogsértést nem tapasztaltak. A megállók környékén a járőrök elfogtak, majd előállítottak egy embert, akit azért kerestek, mert a bíróság a tartózkodási helyének megállapítását kérte.

Öt esetben szabálysértési feljelentést tettek a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, a többi között gyalogosok szabálytalan közlekedése, vagy a várakozni tilos táblák figyelmen kívül hagyása miatt. Közterületen történt szeszes ital fogyasztása miatt két személyt feljelentettek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést használók biztonságát, a megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik. A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló akciók várhatóak.

Kiemelt kép: BKK

Címkék