Magazin

Az oltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál

A munkáltató és az érdekképviseletek is a koronavírus elleni védőoltás felvételére ösztönöznek a MÁV-Volán-csoportnál – olvasható a MÁV Zrt. pénteken kiadott közleményében. 

A Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács ülésén elfogadott ajánlás alapján a munkáltató és az érdekképviseletek egyetértenek abban, hogy az egyén, a család, a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen. Ennek tudatában felhívnak minden munkavállalót arra, hogy minél nagyobb számban döntsenek a védőoltás felvétele mellett. Abban is megállapodtak, hogy a csoportszintű érdekegyeztető tanácsban szükség esetén egyeztetik a kötelező védőoltás felvételének – kormányrendelet szerinti – lehetőségét, előírását.

A vállalatcsoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el mindazon dolgozóik „felelősségteljes döntését”, akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a Covid-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30-ig igazoltan megkapják a védőoltást, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

A MÁV-Volán-csoport a járványügyi helyzetben is megtartotta teljes munkavállalói létszámát. A csoport ezzel is bizonyította, hogy biztonságos munkahelyet nyújt munkavállalóinak – fogalmazott közleményében a MÁV.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

Címkék