Biztos út

Ezúttal is akadt dolga a buszsávokat ellenőrző rendőröknek

A biztonságos és zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében a BRFK, a FÖRI, valamint a BKK folyamatosan együttműködik – közölte portálunkkal a fővárosi közlekedési szolgáltató. A legutóbbi, csütörtöki akció során egyetlen nap alatt több, mint harminc esetben intézkedtek a rendőrök a buszsáv szabálytalan használata miatt.

A buszsávok jogosulatlan igénybe vétele a közúti szabályszegések egy kimondottan szemtelen formájaként sajnos továbbra is nagy népszerűségnek örvend a törvényeket saját kedvük szerint értelmező autósok között – közülük most több, mint harmincan akadtak horogra a BKK és a rendészeti szervek legutóbbi fővárosi razziáján. A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködés keretében ugyanis szeptember 30-án, csütörtökön újra kiemelten ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat. 

Az ellenőrzés során a rendőrök az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 34 esetben intézkedtek. A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 23-szor helyszíni bírságot szabtak ki, egy vezetőt feljelentettek, egy másikat pedig figyelmeztetésben részesítettek.

A záróvonal átlépése, illetve a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt egy feljelentés készült, nyolc másik vezető pedig záróvonal átlépése, illetve útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt kapott helyszíni bírságot.

Mint írják, a BRFK, a FÖRI és a BKK folyamatosan együttműködik a biztonságos, zavartalan közösségi közlekedés fenntartása érdekében, ezért bármikor számítani lehet újabb buszsáv-ellenőrzésekre a fővárosban.

Címlapkép: BKK

Címkék