Utazás

Mától már a Csömörről induló helyközi járatokon is elérhető a Közlekedési Mobiljegy

2021. január 22.-én 0 órától elérhetővé válik a készpénzmentes menetjegyvásárlás a Weekendbus Zrt. járatain is. A közlekedési cég és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodásának köszönhetően megvalósul az applikációban történő jegyvásárlás lehetősége. Az intézkedés bevezetését követően az autóbuszokon a hagyományos jegyvásárlás lehetősége is változatlanul megmarad.

A mobiljegy-rendszerben a teljes árú menetjegyeken felül a kedvezményes jegyek is megvásárolhatók, ezek vásárlása során a kedvezményre jogosító okmány azonosítószámát szükséges megadni, melynek meglétét, illetve érvényességét a járművezető, valamint az ellenőrök az utazás során bármikor ellenőrizhetik. A rendszer használatával kapcsolatban további fontos információ, hogy a 449 – Csömör – Kistarcsa – Nagytarcsa – Pécel viszonylat esetében jegyvásárláskor az induló és végző megállót nem lehet, és nem is kell megadni. A megfelelő kilométerövezetre szóló jegy kiválasztásához a menetrendek.hu utazástervező nyújt segítséget.

A menetjegyek megvásárolhatóak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. „Közlekedési mobiljegy” nevű alkalmazásában, illetve a cég viszonteladói hálózatába tartozó partnereik alkalmazásaiban, melyre jelenleg az OTP Simple, a K&H mobilbank és a VoxPay alkalmazásban van lehetőség.

A megvásárolt menetjegyek a vásárlást követően azonnal felhasználhatók és a buszokra kihelyezett QR kódok beolvasásával érvényesíthetők. Érvényesítést követően a telefon képernyőjét a járműveztetőnek be kell mutatni, aki fedélzeti eszközének segítségével meggyőződik annak érvényességéről.

A Közlekedési Mobiljegy vásárlást lehetővé tevő applikációkban a “Szolgáltató / Város” lehetőségnél a cég járatai esetén a “Weekendbus Csömör – Budapest” és a “Weekendbus Csömör – Pécel” lehetőségeket szükséges kiválasztani.

Az országos szinten elérhető mobiljegy rendszer használatához és a vásárlás menetéhez az alábbi útmutatót készítettük korában számotokra segítségül: https://magyarbusz.info/2020/03/24/utmutato-hogyan-vasarolj-mobiljegyet-a-volanbusz-jarataira/

Címkék