Kitekintő

Tizenegy csuklós eCitarót vásárol Wrocław

Újabb lengyel város döntött a „csillagos” márka elektromos csuklósa mellett: Gdynia után Wrocław is beállt a Mercedes-Benz eCitaro G lengyel megrendelőinek sorába. A sziléziai város 11 példányt vásárol a Daimler Buses elektromos csuklósásából, miután a cégcsoport lengyel leányvállalata, az EvoBus Polska lett a befutó az autóbuszok beszerzésére vonatkozó eljárásban.

A szerződést március 8-án kötötték meg a felek a Wróbel-csoport, a Mercedes-Benz lengyel képviseletének központjában; melynek értelmében másfél év áll a nyertes ajánlattevő rendelkezésére, hogy leszállítsa a zéró emissziós csuklósokat. A wrocław-i szerződéskötés hetében egyébként egy másik lengyel sikert is elkönyvelhetett a Daimler Buses; Zielona Góra városával 4 darab, ugyancsak csuklós kivitelű eCitaro leszállításáról kötött megállapodást a cégcsoport lengyel képviselete. A beruházás értéke – melyet teljes egészében a lengyel Nemzeti Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Alap finanszíroz – nettó 45 millió zloty, azaz közel 9,6 millió euró.

A wrocław-i rendeltetésű eCitarókat az Akasoltól származó, lítium-nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) akkumulátorcsomaggal szerelik, abból is az elérhető legnagyobb 12 modulos, 396 kWh összkapacitású változattal. Az egyenként 254 kg tömegű akkumodulokból négy a csuklósok hátuljában, a motortorony alsó részén, további nyolc pedig a tetőn kerül elhelyezésre. A buszok töltése a végállomásokon és a járatútvonalakon kialakított pantográfos gyorstöltők segítségével történik majd, akár 300 kW-os töltési teljesítménnyel, de emellett a villanybuszokat hagyományos plug-in töltővel, a mellső tengely felett a jobb oldalon kialakított járműoldali interfészen keresztül is fel lehet tölteni, ez esetben legfeljebb 150 kW-os töltési teljesítménnyel. Az autóbuszok üzemeltetéséhez szükséges töltőberendezéseket a lengyel Ekoenergetyka Polska fogja szállítani.

A 41 ülő és 75 álló utas szállítására alkalmas kocsik tolócsuklós kialakításúak lesznek, a mozgatásukhoz szükséges vonóerőt a hátsó kocsitestben elhelyezett, ZF AxTrax AVE típusú kvázi kerékagymotoros portálhíd szolgáltatja, a két folyadékhűtéses, a kerékagy közelében elhelyezett HUB-motor csúcsteljesítménye 2×125 kW.

A buszokat a megrendelő kívánalmainak megfelelően kerekesszékes férőhellyel, biztonsági kamerarendszerrel, audiovizuális utastájékoztató rendszerrel (kocsirészenként egy-egy beltéri TFT monitorral), USB-csatlakozókkal, integrált jegyautomatákkal és kártyatelminálokkal, valamint az Európai Uniós elvárásoknak megfelelően tűzjelző és tűzoltó rendszerrel is ellátják. Az utastér hőmérsékletéért a vízkörre kötött, CO2 hűtőközeges hőszivattyús EvoThermatik Plus klímaberendezés felel majd. Az autóbuszokat már  az elektromos közúti járművekre vonatkozó ENSZ-EGB 138-as előírással összhangban ún. akusztikus jármű-figyelmeztető rendszerrel (Acoustic Vehicle Alerting System, AVAS)azaz hanggenerátorral is felszerelik, melynek lényege, hogy a járművek 20 km/h sebesség alatt előre, illetve hátrafelé haladáskor hangot bocsátanak ki a gyalogosok és kerékpárosok védelme érdekében.

Fotól: Daimler Buses

Címkék