Utazás

Transzferjáratok is biztosítják az Eucharisztikus Kongresszus helyszíneire történő eljutást

Szeptember 5-én, vasárnap veszi kezdetét Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus; a rendezvény Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban zajló eseményeire történő eljutást a Volánbusz menetrend szerint közlekedő transzferjáratokkal biztosítja a nemrégiben beszerzett eCitaro-flottájának segítségével. A MÁV-Volán-csoport kedvezményekkel is segítik a zarándok hívek utazását vasúton és a Volánbusz belföldi menetrendszerinti járatain egyaránt. 

A Volánbusz távolsági és nemzetközi autóbuszjáratai szeptember 5-től 12-ig, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt is a Népliget és a Stadion autóbusz-állomásokra érkeznek. A résztvevők onnan villamossal és metróval utazhatnak a rendezvény helyszíneire. A környező közlekedési csomópontoktól és a parkolóövezetekből transzferjáratok biztosítják a rendezvény helyszíneire történő eljutást.

A rendezvény regisztrált résztvevői karszalagjuk felmutatásával ingyenesen utazhatnak Budapesten belül a helyszínek között közlekedő, díjmentesen igénybe vehető transzferjáratokon, a menetrend szerinti járatokon pedig 50%-os kedvezményre jogosultak, úgy, hogy az odaútra megváltott teljes árú menetjegy a visszaútra is érvényes.

A Hősök terén szeptember 5-én, vasárnap az ünnepi megnyitóra az ideiglenes parkolóövezetekből igény szerint indítanak transzferjáratokat. Szeptember 6-tól 10-ig a Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban zajló eseményekre, illetve szeptember 11-én a margitszigeti családi napra menetrend szerint közlekedő transzferjáratokkal utazhatnak.

A Kossuth téren szeptember 11-én az ünnepélyes szentmisére az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják majd a Széchenyi István térig, a felszállóhelyek megegyeznek a megnyitó felszállási helyeivel. A Hősök terén szeptember 12-én a pápai záró szentmisére az ideiglenes parkolóövezetekből az eljutást  igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják.

A transzferjáratok menetrendjéről és a felszállóhelyekről a Volánbusz weboldalán lehet részletes tájékoztatást olvasni.

Fotók: MBI/Garamvölgyi Gergely

Címkék