Utazás

Szolnok helyi díjtermékei is bekerültek a MÁV applikációjába

Április 1-től már a szolnoki helyi autóbusz-bérleteket és napijegyet is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a MÁV-Start pénztáraiban, ezzel immáron nyolcra nőtt azon városok száma, ahol elérhető ez a szolgáltatás. A MÁV-Volán-csoport tervei szerint hamarosan újabb települések is bekerülnek majd ebbe a körbe. A MÁV applikáció ‘Térségi és városi jegyek’ menüpontjából  a Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes pápai, székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki, várpalotai és most már a szolnoki helyi díjtermékei is megválthatók.

A MÁV mobilalkalmazásásának ‘Térségi és városi jegyek’ menüpontjában április 1-től már nyolcféle szolnoki helyi  díjterméket is meg lehet váltani, így egyszerűbb, kényelmesebb, és nem utolsó sorban pedig biztonságosabb is lehet a vásárlás.

A szolnoki utazók a teljes árú, összvonalas havi és heti bérletek, a kombinált összvonalas havi bérletek, valamint a kedvezményes, összvonalas és kombinált összvonalas tanuló- és nyugdíjasbérletek mellett az összvonalas napijegyeket is vásárolhatnak már a vasúttársaság applikációjában.

Emellett a helyi buszjáratokra szóló bérleteket, az összvonalas elővételi napijegyeket és az elővételben váltott menetjegyeket a vasútállomás jegypénztáraiban is meg lehet váltani mostantól.

Fotó: MÁV Zrt.

Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a fejlesztésével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a MÁV-Volán vállalatcsoport kiemelt célja, hogy létrejöjjön az egységes jegyrendszer, melynek egyik lépése, hogy a városi helyi autóbusz-bérletek is elérhetővé válnak a MÁV applikációjában. A tervek szerint 2022-re bevezetik az összehangolt menetrendi kínálatot jelentő egységesített menetrendet, s az utasok a közös bérlet- és jegyértékesítő felületen vehetik majd igénybe szolgáltatásaikat, valamint az összekapcsolt forgalomirányítás és utastájékoztatás is megvalósul.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz szolnoki születésű elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a folyamatos fejlesztésekkel arra törekszenek, hogy minél magasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsanak a vállalatcsoport utasainak. A közös értékesítési rendszer kialakításának legújabb lépcsőjében már a nyolcadik település helyi napijegye és bérletei kerülnek be a MÁV alkalmazásban elérhető termékek közé. Ismertette, hogy a Volánbusz Szolnok helyi közlekedésében évente csaknem 260 ezer járatot indít 44 autóbuszvonalon, ami több mint 15,6 millió utazást jelent. Egy év alatt 127 ezer darabot váltanak a MÁV applikációba most bekerült nyolcféle termékből a busztársaság utasai, akik ezentúl a praktikus mobilalkalmazáson keresztül egyszerűen és kényelmesen vásárolhatják meg a helyi napijegyet és a bérleteket. Hozzátétté, hogy ennek különösen nagy jelentősége van most, hiszen az autóbusz-vezetők és utasok egészségének megóvása érdekében március 29-től ideiglenesen felfüggesztették az első ajtós felszállást, valamint a fedélzeti jegyértékesítést.

A MÁV applikáció Android és iOS operációs rendszerrel működő okostelefonra is letölthető.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

Címkék