Kitekintő

Negyvenkilenc Irizar villanybusz csatlakozik a CTS Strasbourg flottájához

Január 11-én 10 darab Irizar ie bus fantázianevű szóló elektromos autóbusz állt forgalomba az 1877-ben alapított CTS (Compagnie des Transports Strasbourgeois) közlekedési vállalat kötelékében. Az új villanybuszok az „utak városának” is hívott Strasbourg 10-es jelzésű viszonylatán kezdték meg szolgálatukat. 

A CTS Strasbourg és spanyol buszgyártó tavaly ősszel kötött megállapodást 49 darab lokálisan zéró emissziós városi autóbusz megvásárlásáról, átszámítva nettó 8,8 milliárd forint értékben. A flotta első tíz példánya viszonylag gyorsan, még tavaly év végén megérkezett a megrendelőhöz. A fennmaradó 39 villanybuszból 15 darabot februárban, 24-et pedig majd csak május folyamán vehet birtokba a helyi utazóközönség.

A 12 160 mm hosszú, 23 fix utasüléssel felszerelt elektromos buszok fedélzetén két peronrészt is kialakítottak a kerekesszékkel vagy babakocsival utazók számára, a teljes befogadóképesség pedig 76 fő. A kerekesszékes utasok bejutását elektromos működtetésű rámpa segíti a második ajtónál. Az autóbuszok 2-2-2 ajtóelrendezéssel érkeztek; az első belső bolygó-, az összes többi pedig lengő-toló kivitelű.

A buszok hajtásáról a Siemenstől származó 180 kW csúcsteljesítményű, 1500 Nm maximális nyomatékú állandómágneses szinkron villanymotor gondoskodik. A mozgáshoz szükséges villamos energiát a tetőn elhelyezett, a típushoz elérhető legnagyobb, 350 kWh összkapacitású lítium-ion akkumulátorcsomag tárolja, amely egész napos zavartalan üzemet biztosít – a gyártó az üzemi körülményektől függően 220-250 kilométeres hatótávolságot ígér, így a járművek töltése ennek megfelelően éjszaka, a járműtelepen történik. Ahogyan az az elektromos buszok beszerzésekor gyakran lenni szokott, a megállapodás ezúttal is magában foglalja a járművek üzemeltetéséhez szükséges töltési infrastruktúra – ebben az esetben összesen 49 darab CCS Combo 2 rendszerű, 50 kW teljesítményű plug-in töltő – telepítését is. Az autóbuszokat az elektromos közúti járművekre vonatkozó ENSZ-EGB 138-as előírással összhangban ún. akusztikus jármű-figyelmeztető rendszerrel (Acoustic Vehicle Alerting System, AVAS), azaz hanggenerátorral is felszerelték, melynek lényege, hogy a járművek 20 km/h sebesség alatt előre, illetve hátrafelé haladáskor hangot bocsátanak ki a gyalogosok védelme érdekében.

Műszaki szempontból nem elhanyagolható jellemző, hogy az új strasbourgi villanybuszok elektronikai rendszerének nagy része – a kommunikációs rendszer mellett szinte a teljes hajtáslánc és az akkumulátormodulok is – az Irizar cégcsoporton belülről érkezik.

Címlapkép: CTS

Címkék