Utazás

Január 7-ig érvényesek a decemberi dolgozó- és tanulóbérletek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedésének megfelelően, az utazások megkönnyítése érdekében a Volánbusz és a MÁV-Start járatain a 2020. december havi, illetve félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7-én éjfélig lehet utazni.

A 2021-es év és a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a helyközi buszjáratokon és a vonatokon 2021. január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberre érvényes havi, illetve félhavi dolgozó- és tanulóbérleteket. A téli szünet utáni iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, így a várakozási idő is meghosszabbodhat a jegypénztáraknál január elején, a határidő-hosszabbítással viszont további két nap áll rendelkezésre az új bérletek megvásárlására.

A Volánbusz továbbra is arra kéri utasait, hogy a sorban állás elkerülése és a személyes érintkezések számának csökkentése érdekében részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A Volánbusz honlapján elérhető vásárlási lehetőségek, valamint a mobiljegyes értékesítés mellett a vasúti és autóbuszos közösségi közlekedés összehangolásával párhuzamosan a MÁV-applikációban megvásárolható autóbuszos díjtermékek köre is folyamatosan bővül.

Címlapkép: Volánbusz Zrt.

Címkék