Kitekintő

Solaris Trollino 24 MetroStyle trolibuszt tesztelnek Pozsonyban

Amint arról nemrég beszámoltunk, a napokban megérkezett a pozsonyi Dopravný podnik Bratislava (DPB) közlekedési társasághoz a Solaris 24,8 méter hosszú, duplacsuklós Trollino 24 MetroStyle bemutató trolibusza. A bolechowói buszgyártó valaha készített leghosszabb gumikerekű járműve elsősorban Pozsony meglehetősen zsúfolt 201-es jelzésű viszonylatán tűnik majd fel, egyelőre kizárólag teszt jelleggel és szigorúan utasok nélkül.

A próbafutás elsődleges célja, hogy felmérjék a tiszteletet parancsoló méretekkel megáldott trolibusz és általában véve a duplacsuklós buszok alkalmazhatóságát a városban. A Solaris kínálatából erre a legalkalmasabb tesztjárművet választották a 2019-es brüsszeli Busworld kiállításon is látott demókocsi képében, a MetroStyle arculatos kivitel ugyanis a dinamikusnak szánt csapott orr miatt 100 mm-rel hosszabb is a hagyományos Urbino homlokfalával szerelt alapváltozatnál. Ezt a feláras optikai csomagot kimondottan a duplacsuklós csúcsmodelljéhez kifejlesztette ki a Solaris, bár tavaly a gyáriak úgy nyilatkoztak, hogy kedvező fogadtatás esetén később más típusokon is megjelenhet.

A jármű utasok nélkül két héten át, főleg az éjszakai órákban fog közlekedni a DPB-nél, leginkább a főpályaudvarról induló 201-es viszonylaton, de egyes helyi értesülések szerint az összes szóba jöhető trolivonalon megfordul majd. A szabályozási környezet egyelőre nem teszi lehetővé, hogy egy ilyen hosszúságú jármű közforgalmú utasszállításban vegyen részt Szlovákiában: egy ekkora trolibusz ott is túlméretesnek számít, közúton való mozgatása pedig jelenleg különleges engedélyekhez kötött. Mindazonáltal ha a tesztfutások sikeresen zárulnak és a DPB a helyi forgalomra alkalmasnak ítéli a típust, akkor Európai Uniós finanszírozásból összesen 16 darab duplacsuklós trolibuszt vásárolnának a nagy utasforgalmú viszonylatra. A mostani teszt eredményei ezen kívül segítenek meghatározni a nagy befogadóképességű trolibuszok tervezett beszerzési specifikációját is.

A Pozsonyban vendégeskedő 53 üléses bemutatókocsi teljes utaskapacitása 185 fő, de a Trollino 24 maximálisan akár 215 személy szállítására is alkalmas lehet. A Kiepe Electric GmbH elektronikájával és IMC500-as töltéstechnikájaval szerelt trolibuszba egy 58 kWh kapacitású, folyadékhűtéses lítium-titanát-oxid (LTO) akkumulátorcsomag is beépítésre került, amelynek segítségével a felsővezeték nélküli szakaszokon bizonyos ideig képes önjáró üzemmódban is közlekedni. A jármű IMC (In Motion Charging, azaz menet közbeni) töltési metódussal rendelkezik, azaz a felsővezetékes szakaszon haladva a rendszer a hálózatról tölti a vontatási akkumulátorokat. A közel 25 méteres monstrumba kerülő Kiepe IMC500-as rendszer – amely mindössze az út kb. 20%-án igényel felsővezeték-hálózatot – egyszerre teszi lehetővé valamennyi alrendszer és segédberendezés (a két központi vontatómotor, a hűtőrendszer, a fűtés, a világítás illetve a légkondicionáló) működtetését és az akkumulátorpakk töltését is.

A teljes utasterheléssel 37 tonnát nyomó jármű B- és C-tengelyét egy-egy, az osztrák Traktionssysteme Austriától (TSA) származó, 160 kW névleges teljesítményű TMF 35-44-4 központi aszinkron villamos vontatómotor hajtja. Az A- és a D-tengely kormányzott, előbbi független felfüggesztésű, utóbbi pedig merev hidas kialakítású. A bemutató trolibusz felszereltségének olyan biztonságnövelő, vezetéstámogató ADAS (Advanced Drivers Assistance Systems) funkciók is részét kepezik, mint a jármű holttereit figyelő és a buszvezetőt az esetleges veszélyhelyzetekre fény- és hangjelzéssel is figyelmeztető Mobileye Shield+ okos kamerarendszer, a hagyományos külső visszapillantó tükröket helyettesítő MirrorEye kamerarendszer, vagy a radar technológián alapuló preventív ütközés elkerülő CMS (Collision Mitigation System) rendszer .

Fotók: imhd.sk/Sor23

Címkék