Magazin

Ideiglenesen felfüggesztette magyarországi tevékenységét a FlixBus

Alig több, mint két és fél hónappal azután, hogy a FlixBus hosszas kényszerpihenőt követően visszatért a magyar utakra, a frissen bevezetett beutazási korlátozások miatt szeptember elsejétől a nemzetközi busztársaság kénytelen volt ismét felfüggeszteni a Magyarországról induló, illetve ide érkező járatainak közlekedtetését.

A jellegzetes zöld járműveiről ismert mobilitási cég a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet megszűntével, közel három hónapos mozdulatlanság után június 11-én indította újra tevékenységét hazánkban az itteni kínálat legfontosabb elemének számító Budapest-Bécs összeköttetéssel, majd rövidesen az erdélyi, valamint a nyáron megszokott horvátországi nyaralójáratok is ismét elérhetővé váltak. A társaság ezzel párhuzamosan átfogó higiéniai intézkedéseket vezetett be járművein a fertőzések elkerülése érdekében.

A FlixBus 2016 nyarán jelent meg Magyarországon, egy évvel később már 13 ország több, mint 100 célállomására kínált közvetlen összeköttetést Budapestről (Fotó: FlixBus)

A magyar kormány által elrendelt, szeptember 1-jén életbe lépett nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt azonban a FlixBus most újfent arra kényszerült, hogy átmenetileg felfüggessze magyarországi tevékenységét. A járványügyi készültségi időszak beutazási korlátozásairól szóló 408/2020. kormányrendelet értelmében ugyanis szeptember 1-től külföldi állampolgárok csak rendkívüli esetben léphetnek be Magyarországra, a hazatérő magyar állampolgárokra pedig a főszabály szerint ismét kéthetes karantén vár, amelyet csak két negatív koronavírust-teszttel lehet elhagyni.

A busztársaság előreláthatólag szeptember 30-ig szünetelteti a Magyarországról induló, vagy ide érkező nemzetközi összeköttetéseit. A vállalat számos európai járatára továbbra is van lehetőség jegyet foglalni. Azokat, akiknek tervezett utazását érinti a változás, a foglaláskor megadott elérhetőségeken a FlixBus proaktívan értesíti a további lépésekről.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Címkék