Kitekintő

Belföldi szállításokkal zárja az évet a BYD francia gyára

Úgy tűnik, lassanként szárnyra kap a kínai BYD idén ősszel beindított, a franciaországi Beauvais mellett található vadonatúj összeszerelő üzeme: miután december első napjaiban indulásként két darab zéró emissziós szóló autóbuszt adtak át a gyárnak otthont adó észak-francia településnek, két másik, jelentős történelmi múlttal rendelkező gall város, Dunkerque és Orléans is helyben összeszerelt kínai villanybuszokat kap még az idei év folyamán.

A BYD francia gyárának dolgozói az első ott készült eBus (kínai típusjelzése szerint K9U) autóbusszal

Amint arról a hónap elején beszámoltunk, a BYD francia gyáregysége december 4-én átadta az első két, általa gyártott 12 méter hosszú BYD eBus (K9U) elektromos szóló autóbuszt Beauvais autóbuszos szolgáltatója, az Agglo du Beauvaisis társaság részére. A metálkék fényezésű, környezetbarát járművek négy nappal később ünnepélyes keretek között munkába is álltak „szülővárosukban”, ahol a fapados légitársaságok által kedvelt Beauvais-Tillé repülőtér és a helyi vasúti főpályaudvar között lehet utazni velük. A kínai buszgyártó szempontjából kiemelt jelentőségű üzletet (ez volt a BYD első megrendelése Franciaországból) most az év végi hajrában újabb francia rendeltetésű villanybuszok leszállítása követi, és bár a darabszámok egyelőre inkább csak szimbolikus jellegűek, a beauvais-i gyár a komáromihoz hasonlóan láthatóan kezd beindulni, a BYD pedig lassanként komoly bázist épít ki magának Nyugat-Európában.

A beauvais-i rendeltetésű kocsik forgalomba állítása 2018. december 8-án

A második világháborúból ismerősen csengő nevű Dunkerque városa az eBus sorozat 8,7 méter hosszú, alacsony belépésű midibusz kiviteléből (K7U) vásárolt három darabot – a címlapképünkön látható zéró emissziós járművek érdekessége, hogy három különböző színben érkeznek majd meg leendő üzemeltetőjükhöz, a DK’Bus alvállalkozójaként működő Transdev társasághoz, a tervek szerint még karácsony előtt. A 100%-ban elektromos hajtású buszok naponta mintegy 200 kilométert tesznek majd meg, a lemerült akkupakkok töltése éjszaka, a járműtelepen történik. A 160 kWh összkapacitású lítium-vasfoszfát akkumulátorokkal és egyenként két darab 90 kW-os kerékagymotorral szerelt környezetbarát apróságokkal januártól találkozhat majd a helyi utazóközönség. A kortrijki Busworld kiállításon tavaly debütált típusból korábban olasz üzemeltetők és a holland Connexxion társaság is vásárolt.

Hollandiában már lassan fél éve közlekednek a BYD midibuszai a Connexxion zászlaja alatt

Ezzel egy időben az Orléans Métropole régió közösségi közlekedéséért felelős Keolis Orléans Val de Loire társaság (a Keolis csoport helyi kirendeltsége) egy darab 18 méter hosszú BYD eBus elektromos csuklós autóbusszal bővíti járműparkját. A tetszetős ezüstmetál színre fényezett villanybusz várhatóan ugyancsak január folyamán áll majd forgalomba Orléans-ban, több más, szintén újonnan beszerzett, de hagyományos dízelüzemű autóbusz társaságában a TAO közlekedésszervező cég hálózatán.

Orléans városában januártól ezzel az ezüstszínű BYD csuklóssal is utazhatnak a helyiek

A mostani szállításoknak köszönhetően mindhárom európai piacra szánt városi BYD típusból szereltek már össze a franciaországi üzemben – erre egyébként Komáromban is van lehetőség, ahol időközben megkezdték a járóképes autóbusz-alvázak gyártását is az Egyesült Királyságbeli vásárlók részére. A BYD-nek mostanáig több, mint 600 darab elektromos autóbuszra érkezett megrendelése Európából, ami a vezető villanybusz-gyártók közé emeli az öreg kontinensen – még ez a mennyiség is eltörpül azonban a világszerte eddig értékesített több, mint 35 000 darab BYD gyártmányú elektromos autóbusz mellett.

Fotók: BYD Europe

Címkék