Magazin

Padlóba integrált akkukkal érkezik a BYD új autóbusz platformja

A BYD a Hannoverben megrendezett IAA Transportation vásáron tartotta hivatalos bemutatóját vadonatúj eBus Blade autóbusz alvázának, amely a padlóba integrált akkumulátorok révén jelentős súlycsökkenést és kiemelkedő szilárdságot ígér. Emellett a kínai gyártó standján megtekinthető volt a továbbfejlesztett eBus típuscsalád egy szóló 12 méteres K9-es példánya is, amely nem mellesleg a BYD komáromi üzemében készült.

A népszerű BYD eBus típuscsalád vadonatúj generációját a tervek szerint jövőre mutatja be a kínai óriásvállalat. A kialakítás szempontjából a legfontosabb eltérés a jelenleg futó nemzedékhez képest az lesz, hogy az új, 9, 12, vagy 21 cm magas vontatási akkucsomagot a legújabb trendeknek megfelelően már a fenékvázba integrálja a gyártó. A koncepció kidolgozásában jelentőst részt vállaltak a komáromi gyáregység magyar mérnökei is.

A Blade névre keresztelt akkumulátorcellák lítium-vas-foszfát (LFP) kémiát használnak, s a BYD szerint biztonságosabbak, olcsóbbak és emellett nagyobb élettartamúak is. A Blade cella akár 1,2 millió km megtételét is képes biztosítani, élettartama pedig akár 3000 töltési ciklus is lehet. A BYD Blade akkumulátorai nevüket onnan kapták, hogy minden cella prizmás és  rendkívül vékony. A vásáron a gyártó három modellt mutatott be; a szuperhosszú, 960×13,5×90 mm cellaméretű 135 Ah-ás változat mellett egy 580 ×17,9×120 mm-es 160 Ah-ás és egy 520×17,5×215 mm-es, 244 Ah-ás modellt is kiállított. Az akkumulátorok energiasűrűsége, hasonlóan a BYD hagyományos LFP celláihoz, körülbelül 160 Wh/kg.

A Blade akkumulátorcsomagok CtP (cell-to-pack) architektúrát használnak, melynek jóvoltából a cellákat nem kell modulokba rendezni a beépítésük előtt, ezáltal azonos területen akár 50%-al több cellának jut hely egy Blade akkupakk használatával – így több energia tárolható ugyanabban az akkumulátortérben, miközben az akkumulátor is könnyebbé válik, ráadásul kevesebb alkatrészt is igényel ez a megoldás. A BYD képviselői elmondták, hogy az energiatárolók megfelelnek az egyik legszigorúbbnak tartott, az akkumulátor átszúrásával járó “Nail Penetration” penetrációs (behatolásos) vizsgálat követelményeinek is; az akkumulátorbiztonság értékelése során a Blade cellák felülete a rövidzárlatot követően csak 30-60 Celsius fokot érte el, füst és tűz jele nélkül. A gyártó szerint hasonló körülmények között a hagyományos LFP akkumulátorok felületi hőmérséklete 200-400 Celsius fok között alakul, míg a háromkomponensű (NMC) akkumulátorok nem csak, hogy meghaladják az 500 Celsius fokot, hanem hevesen is égnek.

A BYD új energiatárolói egy új elektromos autóbusz platform, az eBus Blade Platform részeként jelenek meg a gyártó autóbuszos kínálatában. Az új megoldás a modul fázis kihagyásával jelentősen csökkenti az alváz súlyát, s emellett kiemelkedő szilárdságot is biztosít a karosszériának.

Az eseményre a BYD egy Komáromban készült, modellfrissített, megerősített alumíniumötvözet vázszerkezetű, kompozit tetőlemezes 12 méteres K9-est is elhozott. A típus számos újítást tartalmaz a korábbi szériához képest. Ilyen például a fejlett akkumenedzsment rendszerrel ellátott új vontatási akkumulátorcsomag, amely továbbra is lítium-vasfoszfát kémián alapszik, ám a korábbinál nagyobb energiasűrűséggel bír. Ezen kívül a vontatási akkumulátorok két egységet leszámítva felköltöztek a tetőre. A korszerűsített belső elrendezésű modell egyik fontos újítása a motorsátor nélküli építésmód, amelynek köszönhetően az autóbusz végében a korábbi holttér helyét teljes értékű, akár ötfős sorülés is átveheti.

Címkék