Kitekintő

Ötvenöt gázüzemű Citywide leszállítására kapott megbízást a Scania France

A svéd haszongépjármű-gyártó francia kirendeltsége 55 darab teljes hosszban alacsonypadlós, 40 darab 12 méteres, valamint 15 darab 18 méteres gázüzemű Citywide városi autóbuszt szállítási jogát nyerte el az 55 francia települési önkormányzatot magába tömörítő Le Havre Seine Métropole érdekközösség tavaly meghirdetett közbeszerzési eljárásában. Az autóbuszokat a régióban 150 darabos buszflottával bíró francia multinacionális közlekedési társaság, a Transdev fogja üzemeltetni.

A Le Havre-i nagyvárosi régió közösségi közlekedési szolgáltatásáért is felelős érdekközösség két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a régió közszolgáltatást végző autóbusz-flottáját teljes egészében gázüzeműre állítja át. A döntéshozók az első lépést ezen célkitűzés megvalósítására tavaly tavasszal tették meg, amikor is 55 darab CNG-hajtású autóbusz megvásárlására hirdettek közbeszerzési eljárást, melynek során a járművek leszállításának lehetőségét végül a Scania francia leányvállalatának ítélték oda. Az autóbuszokat 2025-ig kell átadnia a nyertes ajánlattevőnek; idén év végéig 8 szólót, jövőre 10 szólót és 12 csuklóst, 2023-ban 11 szólót, valamint a fennmaradó 3 csuklóst, 2025-ben pedig a maradék 11 szólót. A járművek, amelyek az első gázüzemű autóbuszok lesznek a régió közösségi közlekedésében, a LiA közlekedésszervező vonalain állnak forgalomba, üzemeltetésükért pedig a Transdev Group fog felelni.

A Scania C-sorozatú alvázára épült autóbuszok erőforrásaként egyaránt a Scania OC09 jelű 9 literes gázmotorja szolgál majd, azzal a különbséggel, hogy a 18 méteres járművek meghajtásáról nem a 280 lóerős (208 kW) és 1350 Nm maximális nyomatékú változat, hanem a 340 lóerős (250 kW), 1600 Nm leadására képes verzió fog gondoskodni. Erőátviteli egységként a ZF 6+1 fokozatú EcoLife 2 bolygóműves automataváltója kerül a gáztartályokkal együtt mindössze 3,17 méter magas járművekbe.

A gáztartályokat mindkét típus esetében a mellső tengely felett helyezik el, a szólókat vélhetően a kisebb, 1260 literes, a csuklósokat pedig a nagyobb, a hat Type 4-es kompozit tartályból álló, 1875 literes CNG-tartályegységgel szerelik fel, előbbi 240 kg, utóbbi pedig 360 kg 220 bar nyomásra sűrített földgáz tárolását teszi lehetővé.

Ami a felszereltséget illeti, a járműveket többek között elektromos működtetésű utasajtókkal (pneumatikus kivitel egyébként nem is rendelhető), biztonsági kamerarendszerrel, külső-belső LED-es világítással, fejlett járművezetőiasszisztens-rendszerekkel (ADAS) és elektropneumatikus rögzítőfékkel szállítja a gyártó. Az autóbuszok a lengyelországi Słupskban készülnek, végszerelésük viszont a Scania angers-i üzemében történik majd.

A címlapkép illusztráció | Scania Citywide LE.

Címkék