Magazin

Idén több mint 1 milliárd forintot fordít formaruha beszerzésére a Volánbusz

Az idei évben 1,15 milliárd forintot áldoz a Volánbusz munkatársai formaruházatának megújítására. A formaruhákat három közhasznú társaság, az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft., Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft., valamint „Pro-Team” Rehabilitációs Közhasznú Nonprofit Kft. gyárthatja le; a ruhadarabokat a három cég megváltozott munkaképességű munkatársai készítik majd el.

A busztársaság még tavaly év végén hirdetett közbeszerzési eljárást 1 150 000 000 forint keretösszeg erejéig, hozzávetőlegesen 62 345 ruhadarab  beszerzésére a formaruha viselésére kötelezett munkatársai részére. A kiírás szerint a termékeknek illeszkedniük kell a MÁV-VOLÁN Csoport arculatához, valamint jellegükből adódóan az alapanyagok és a varrástechnológia tekintetében is meg kell felelniük az ajánlattevői elvárásoknak. Minden ruhadarab alapanyagának rendelkeznie kell a nemzetközi OEKO-Tex Standard 100 szabvány szerint laboratóriumban bevizsgált minőségi tanúsítvánnyal.

A Volánbusz felhívására egyetlen ajánlat érkezett, a fentebb már említett, s az állami vasút-, és busztársaság rendszeres munka-, valamint formaruha beszállítói közé tartozó közhasznú társaságoktól, mint közös ajánlattevőktől nettó 1 149 937 990 forint értékben. A keretmegállapodás az eljárást megindító hirdetmény szerint 2022. december 31-ig szól, ami legfeljebb 6 hónap időtartamra meghosszabbítható, amennyiben a keretösszeg kimerítésére nem került sor.

Címlapkép: Volánbusz

Címkék