Utazás

Módosul a BKK egyes járatainak közlekedési rendje az MTV EMA rendezvény miatt

2021. november 13-án, szombaton a Hősök terén és 14-én, vasárnap a Papp László Sportarénában tartják az MTV Europe Music Awards rendezvény záróeseményeit. A helyszínek környékén közlekedési korlátozások várhatók – hívja fel a figyelmet a BKK. November 12-én, péntek estétől vasárnap hajnalig lezárják a közúti forgalom elől az Andrássy út és a Dózsa György út egy-egy szakaszát, valamint a Kós Károly sétányt és a Hősök terét, illetve hétfő hajnalig az Ifjúság útját. A korlátozások miatt a Hősök terét érintő közösségi közlekedési járatok terelve közlekednek. A helyszínek kényelmesebb megközelítése és a hazajutás segítése érdekében a társaság a nagykapacitású kötöttpályás járatait gyakrabban indítja. Szombaton sűrűbben közlekedik az M1-es metró, vasárnap pedig sűrűbben és egészen éjfélig jár majd az M2-es metró és az 1-es villamos.

Közúti változások

November 12-én, pénteken 18:00-tól november 14-én, vasárnap 4:30-ig lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és Dózsa György út között, a Kós Károly sétányt, a Hősök terét, a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között. November 13-án kb. 8:00-tól másnap hajnalig a gyalogos forgalmat is korlátozzák a Hősök tere környezetében. Az Állatkerti körút egy rövid szakasza (a Gundel Károly út és a Hősök tere között), valamint az Olof Palme sétány egy szakasza (a Zichy Mihály út és a Hősök tere között) november 17-én, szerdán 12:00-ig lesz lezárva.

November 12-én, pénteken 18:00-tól november 15-én, hétfőn 4:30-ig lezárják az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között.

A lezárások és elterelések miatt a BKK a kötöttpályás közlekedés, főként a metróvonalak igénybevételét javasolja a hétvégén

Közösségi közlekedési változások

  • Az M1-es földalatti november 12-én, péntek 18:00-tól november 13-án, szombat üzemzárásig a Hősök terénél nem áll meg.
  • 105-ös és a 178-as buszok november 12-én, péntek 18:00-tól november 14-én, vasárnap 4:30-ig módosított útvonalon közlekednek. A Gyöngyösi utca M felé a buszok nem érintik a Bajza utca M és a Hősök tere M megállókat, viszont megállnak a Bajza utcában a Lendvay utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóhelyen, a 72M trolibusz Bajza utca megállójában, valamint a Honvédkórház (Hősök tere M) megállóban a Podmaniczky utcában. A belváros felé a buszok nem állnak meg a Hősök tere M és a Bajza utca M megállókban, viszont érintik a 72M trolibusz Honvédkórház (Hősök tere M) és a Rippl-Rónai utca megállóit.
  • 20E busz november 12-én, péntek 18:00-tól november 14-én, vasárnap 4:30-ig módosított útvonalon, a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M megállót. Az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád járatainak megállójában, a Kacsóh Pongrác útnál pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni rá.
  • 30-as, a 30A és a 230-as buszok november 12-én, péntek 18:00-tól november 14-én, vasárnap 4:30-ig a Dózsa György út lezárt útszakaszát a Városligeten át kerülik el, ezért nem érintik a Hősök tere M és a Benczúr utca megállókat, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György út megállót sem. A terelt vonalszakaszon a 70-es és a 72M troli érintett megállóiban lehet felszállni a buszokra.
  • 75-ös trolibusz november 12-én, péntek 18:00-tól üzemzárásig módosított útvonalon, a Puskás Ferenc Stadion M helyett a Keleti pályaudvar M-ig, a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik. November 13-án, szombaton szintén módosított útvonalon, de az eredeti végállomások között, a Jászai Mari tér és a Puskás Ferenc Stadion M között jár a 75-ös troli, a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit nem érinti. A terelt vonalszakaszon a 72M és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.
  • 79M trolibusz november 12-én, péntek 18:00-tól üzemzárásig módosított útvonalon a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, ezért nem érinti a Damjanich utca / Dózsa György út és a Hősök tere közötti megállóit. A terelt vonalszakaszon a 72M és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.
  • 979-es éjszakai járat a november 12-ről 13-ra, péntekről szombatra, valamint a 13-ról 14-re, szombatról vasárnapra virradó éjszaka az Andrássy út lezárt szakasza helyett – Újpalota felé a Kodály körönd M megállótól, Csepel felé pedig a Bajza utca M megállóig – a 70-es trolibusz útvonalára terelve közlekedik. A járat nem érinti a Bajza utca M, a Benczúr utca és a Damjanich utca / Dózsa György út megállóhelyeket, helyettük a 70-es trolibusz Damjanich utcai és Bajza utcai megállóiban lehet felszállni a buszokra. A 979A éjszakai járat a Hősök tere helyett csak az  Oktogonig jár.

Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a megújult, új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

Fotók: BKK

Címkék