Magazin

November 4-én Magyarországra érkezik a BUS2BUS kiállítás digitális roadshowja

Amint azt már korábban megírtuk, 2022. április 27-én nyitja meg kapuit a kétévente tartott BUS2BUS kiállítás, a buszgyártás vezető nemzetközi szakvására Berlinben. A jövőre már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, nagyszabású összejövetelt az azt megelőző hónapok során egy hétrészesre tervezett, online térben megtartott digitális európai roadshow vezeti fel, amelynek második állomása 2021. november 4-én Magyarország lesz.

[ad id=’24614′]

Az európai CO2-kibocsátás drasztikus csökkentése érdekében a mobilitási ágazatnak – sok más iparághoz hasonlóan – gyorsan kell cselekednie. Az alternatív hajtásmódokra, különösen az elektromobilitásra való átállás javában zajlik. A BUS2BUS szervezői párbeszédre hívják a nemzetközi autóbuszipar képviselőit, hogy kiderüljön, milyen megoldásokkal lehetne elősegíteni a közösségi közlekedés vonzóbbá tételét, valamint hogy az egyes országok milyen kihívásokkal néznek szembe a zéró emissziós közösségi közlekedés megvalósítása felé vezető úton, illetve milyen fejlesztéseket, innovációt valósítanak meg a klímavédelmi célok elérése érdekében. Az eredetileg idén áprilisra tervezett, ám a koronavírus-járvány miatt kényszerűségből egy évvel elhalasztott rendezvényt felvezető digitális roadshow október 15-én, Portugáliával vette kezdetét, ahol a jövő buszközlekedésével kapcsolatos elképzeléseikről cseréltek eszmét helyi iparági vezetők és újságírók.

A BUS2BUS már a kezdetektől fogva kiemelten foglalkozik az autóbuszipari innovációkkal – a fenti kép az első, 2017-es rendezvényen készült

A BUS2BUS online beszélgetéssorozata november 4-én, Magyarországgal folytatódik. A roadshow második állomásának fő témáját a kormányzati Zöld Busz Program jelenti majd, amelynek célja, hogy 2022-től a nagyobb lélekszámú magyarországi városok fokozatosan zéró kibocsátású tömegközlekedésre álljanak át. A panelbeszélgetésen hazai mobilitási szakértők és a szakmai sajtó képviselői vitatják meg a jelenlegi helyzetet és a tisztán elektromos hajtású autóbuszok szerepét a jövő közlekedésében. A rendezvény a gyártók szemszögéből is betekintést nyújt a folyamatokba, valamint feltérképezi azt is, hogy az üzemeltetők mennyire érzik magukat felkészültnek az átmenetre, illetve, hogy hol tartanak jelenleg a magyar városok a lokális károsanyag-kibocsátástól mentes közlekedés megvalósításában. A nyilvános eseményen Erős Veronika, a Zöld Busz Program szakmai vezetője, Sipos Zoltán, az Ikarus villanybuszait forgalmazó Electrobus Europe Zrt. vezérigazgatója, a hazai buszos sajtó képviseletében pedig Patthy Gellért, portálunk szerkesztője beszélget majd a mobilitás magyarországi jelenéről és jövőjéről. A beszélgetés moderátora Thorsten Wagner, a TWAmobility sajtóiroda szabadúszó újságírója lesz. A délelőtt 10 órakor kezdődő angol nyelvű eseményre MS Teams felületen kerül majd sor. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva lehet elvégezni.

A legutóbbi, 2019-es eseményen közel 2000 látogató vett részt 34 országból, a kiállítók száma meghaladta a 100-at

A digitális roadshow magyarországi felvonása után következő állomásként november 11-én Hollandia kerül sorra, de a program a tervek szerint később Olaszországot, a skandináv térséget, Franciaországot és Spanyolországot is érinti majd. Magát a BUS2BUS nemzetközi szakmai vásárt 2022. április 27-én és 28-án, Berlinben tartják, a kétnapos kiállításnak a korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Messe Berlin konferencia- és rendezvényközpont ad majd otthont. A seregszemlével kapcsolatos eseményekről folyamatosan tudósítunk majd portálunkon.

Fotók: Messe Berlin/BUS2BUS

Címkék