Utazás

Hétvégenként csak az első ajtón lehet felszállni a 182-es és a 184-es BKK-buszokra

Július 24-től, szombattól újabb járatokra terjeszti ki az első ajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): ezentúl a hétvégéken csak az első ajtónál lehet majd felszállni a 182-es és a 184-es buszokra is.

Az elmúlt időszak tapasztalatait kiértékelve két újabb vonalon, az ArrivaBus által üzemeltetett, Kőbánya-Kispest és Pestszentimre között közlekedő 182-es és 184-es buszokon vezeti be július 24-től a BKK az első ajtós felszállási rendet a szombati és munkaszüneti napokra – számol be közleményében a fővárosi közlekedésszervező cég.

A társaság szerint az első ajtós felszállási rend jelentősen javíthatja az utasok biztonságérzetét. A BKK az elmúlt időszakban egy reprezentatív felmérést készített, a kutatásban résztvevők 63%-ának más utasok viselkedésével kapcsolatban merültek fel problémái. A korábbi időszak és az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy jelentősen javult az ügyfelek komfortérzete a szabálysértő magatartást tanúsító utasok kizárásával.

Az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt tudják ellenőrizni a jegyeket és a bérleteket. A BKK továbbra is azt javasolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

A BKK a tervek szerint a jövőben minden olyan vonalra kiterjeszti az első ajtós felszállási rendet, ahol az nem okoz fennakadást vagy nem növeli jelentősen a menetidőt.

A rendszer nem minden vonalon és nem minden időszakban lesz érvényes, tehát a legforgalmasabb vonalszakaszokon a hétköznapi csúcsidőszakban egészen biztosan nem vezetik be. Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a Budapesti Közlekedési Központ honlapján, ide kattintva olvasható. Mint azt megírtuk, a társaság két hete a Csepelre közlekedő, a gyakori utasbalhékkal a fősodratú médiának addig rendszeres témát szolgáltató buszjáratokkal bővítette az „első ajtós” viszonylatok körét, ott a már korábban bevezetett hétvégi elsőajtózást terjesztették ki a hétköznapokra is.

Címlapkép: BKK

Címkék