Magazin

A Magyar Rögbi Szövetség is a Volánbusszal utazik

Újabb rangos sporteseménynek ad otthont Magyarország: július 9. és 11. között Budapesten lesz a rögbi Európa-bajnokság. A kontinensbajnokság hivatalos neve Rugby Europe Trophy 7’s, és ez gyakorlatilag a második legerősebb sorozat Európában – hangzott el a Magyar Rögbi Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján.

Az Eb-n 12 férfi és 10 női csapat lép pályára a Kincsem Parkban. Mindkét nemben lesz magyar együttes. A Rugby Europe Trophy 7’s zágrábi, első fordulójában a nők az ötödik, a férfiak pedig kilencedikként zártak. A második, és egyben zárófordulóban az is eldől, hogy mely válogatottak jutnak az elitkategóriába – foglalta össze Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke, aki hozzátette: elsősorban azzal lenne elégedett, ha az esemény hatására minél több fiatal próbálná ki magát a sportágban.

A Rögbi Szövetség hivatalos szállítója a Volánbusz Zrt. A felek a sajtóeseményen kifejezték szorosabb együttműködés iránti szándékukat és bemutatták magyar rögbi válogatottat szállító, felmatricázott autóbuszt, egy Neoplan Tourlinert.

Németh Tamás, a Volánbusz Zrt. szolgáltatásfejlesztés és projekt igazgatója elmondta:

A Rögbi Szövetséggel való kapcsolatunk és jövőbeni szorosabb együttműködésünk alapja a versenysport iránti feltételen elköteleződésünk. A sportág hazai népszerűsítésén túl közös célunk, hogy a magyar rögbi válogatott minél jobb eredményeket érjen el nemzetközi versenyeken, így a közelgő európai szintű megmérettetésen is. Ehhez a Volánbusz hivatalos szállítóként garantálja a biztonságos és kényelmes utazási feltételeket, többek között ezzel a felmatricázott, 49 üléses, légkondicionált járművel.  Ez az autóbusz idehaza és Európában is hirdeti, hogy társaságunk és a magyar rögbi csapat vállvetve, közösen halad a sikerek útján. Bízunk a csapatban, bízunk a jó eredményben!

A háromnapos torna Zöld Rögbi Eb lesz, ugyanis a kontinensbajnokságon kizárják a PET-palackok használatát, a közönség számára hűtött ivókutakat telepítenek, a sportolók pedig újratölthető kulacsokkal biztosítják a frissítést. A felszolgált élelmiszerek alapanyagai magyar termelői forrásból és magyar vállalkozók által feldolgozott és szervizelt szolgáltatás lesz.

Július 9-én a női csoportmeccsekkel kezdődik az Eb, 10-én a női helyosztók mellett pályára lép már a férfiválogatott is. A 11-i zárónapon pedig a férfi helyosztókkal ér véget a kontinensbajnokság. A nőknél két csoport van, a magyarok mellett a csehek, a finnek, a moldávok és norvégok szerepelnek az „A” jelű ötösben.

A férfi küzdelmeket három csoportban bonyolítják le, a magyar nemzeti csapat a C-csoportban kapott helyet a belgákkal, az izraeliekkel és a lettekkel. A nők esetében a csoportok két legjobbja jut tovább, a férfiaknál az első és a második helyezetteken túl a két legjobb harmadik is tovább lép. Az eseményre a belépés ingyenes, a csapatok várják a magyar szurkolókat.

https://youtu.be/eiU5WnJqOD4

Fotók: Volánbusz Zrt.

Címkék