Magazin

Idén a Volánbuszra is kiterjesztik a MÁV jegyértékesítési rendszerét

A MÁV és a Volánbusz integrációjának kezdete óta a vállalatcsoport legfontosabb feladatai közé tartozik a szolgáltatás színvonalának növelését célzó közös jegy- és bérletértékesítési rendszer kialakítása. A MÁV-Volán-csoport utasai ma még eltérő módon és szisztémákon keresztül vásárolhatják meg menetjegyeiket, illetve bérleteiket. 2021-ben viszont már megvalósulhat a két közlekedési társaság jegyértékesítési rendszerének egységesítése, a MÁV elektronikus értékesítési rendszerét ugyanis kiterjesztik az állami busztársaság által nyújtott szolgáltatásokra is. Így az utasok a jövőben egységes felületen, egyszerűbben tudják majd megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár autóbuszos, akár vasúti utazásról. 

A cégcsoport jegyértékesítési rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyeladási felülete. A MÁV-Start értékesítésének egyre több csatornáját kiszolgáló rendszerből indulása óta több, mint 200 millió díjterméket vásároltak, közel 160 milliárd forint értékben – ez jól mutatja a rendszer súlyát és szerepét a hazai közösségi közlekedésben.

Az internetes jegyértékesítő felület 2020 decemberétől újult meg, az új Elvira immár a vasúttársaság egységes jegyértékesítési rendszerében működik, összekötve a MÁV mobilalkalmazással is. A fejlesztés következő jelentős lépése a Volánbusz helyi és helyközi díjtermékeinek elérése lesz a jegyértékesítési rendszer minden csatornáján. A folyamatos bővítésnek és fejlesztéseknek köszönhetően a rendszer alkalmas arra, hogy az ország különböző közösségi közlekedési vállalatainak menetjegy-értékesítését egyetlen megoldáson keresztül kiszolgáló, egységes struktúrává váljon. A cél az, hogy 2022 végére minden elektronikus jegy és bérlet megváltható legyen az új Elvirában, beleértve az applikáción már elérhető vasúti bérleteket, HÉV-bérleteket, nemzetközi jegyeket, valamint számos újdonságot is.

Címlapkép: Garamvölgyi Gergő

Címkék