Kitekintő

Negyvennégy elektromos Irizar érkezik Burgaszba

Újabb – ráadásul kelet-európai – országban jelenik meg igényes formavilágú elektromos autóbuszaival a több, mint 130 éves múltra visszatekintő Irizar: a spanyol buszgyártó nemrég 44 darab városi villanybusz szállításának jogát nyerte el a bolgár Burgas Bus vállalat részére. A lokálisan zéró emissziós járművek első példányai a tervek szerint villanybuszos mércével viszonylag rövid idő alatt, már szeptember folyamán megérkeznek Bulgária legnagyobb és legfontosabb kikötővárosába, Burgaszba. A megrendelés 34 szóló és 10 darab csuklós Irizar ie bus leszállítását foglalja magába, ezen kívül a beszerzés tartalmazza a járművek működtetéséhez szükséges töltési infrastruktúra telepítését is.

Az év végére már a bolgár tengerparton is megszokott látvány lesz a tovasuhanó Irizar villanybusz

A burgaszi rendeltetésű szóló kocsik az ie bus 12 160 mm hosszú változatából kerülnek ki. A háromajtós járművek 26 utasüléssel (ebből négy elsőbbségi kialakítású) és egy kerekesszékes-férőhellyel rendelkeznek majd. Ami a csuklós villanybuszokat illeti, a típusjelzés ellenére közel 19 méter (egészen pontosan 18 760 mm) hosszú járműveket négy pneumatikus utasajtóval szállítja majd a Fekete-tenger partján fekvő városba az Irizar, fedélzetükön összesen 32 (köztük szintén négy elsőbbségi) ülőalkalmatosság és egy kerekesszékes-férőhely várja majd az utazóközönséget. A gyári sajtóközlemény szerint a burgaszi kocsik ötvözik majd az ie bus és az ie tram típusok esztétikai jellemzőit a lehető legvilágosabb utastér érdekében – ebből arra lehet következtetni, hogy a buszok divatos, üvegezett peronrészt kapnak majd.

A spanyol gyártó elektromos buszai első alkalommal jelennek meg kelet-európai országban

A buszok mozgatásához szükséges villamos energiát a tetőn elhelyezett, 350 kWh összkapacitású lítium-ion akkumulátorcsomag tárolja majd, amely az elektromos hajtásrendszer elemeinek nagy részéhez hasonlóan az Irizar cégcsoporthoz tartozó beszállítótól származik. Az energiatárolók feltöltéséhez az Irizar e-Mobility összesen 44 darab CCS Combo 2 rendszerű ECI-100 konnektoros töltőberendezést is biztosít, ezeket a Jema Energy szállítja, amely szintén az Irizar-birodalom tagja. A 100 kW teljesítményű töltőoszlopokkal a teljes töltési folyamat mindössze 3 órát vesz majd igénybe. A buszokhoz online flottamenedzsment csomagot is biztosít az Irizar – ez az opció a villanybuszok terjedésével manapság egyre népszerűbb az üzemeltetők körében. A járművek pillanatnyi paramétereit valós időben monitorozó, a telematikai- illetve akkutöltöttségi adatok továbbítása mellett fedélzeti diagnosztikára is képes rendszer szintén házon belülről, a Datiktól érkezik.

A csuklós verzióból 10 példányt rendelt az egyébként több, mint 130 darabos flottával rendelkező Burgas Bus

A korábban főként a távolsági típusokra koncentráló Irizar legelső városi villanybuszát hét évvel ezelőtt adta át. A spanyol buszgyártó az elmúlt években jelentős forrásokat fektetett elektromos hajtású modellek fejlesztésébe annak érdekében, hogy a turistabuszok után a városi szegmensben is meghatározó piaci szereplővé váljon Európában. Ez eddig csak egyes nyugat-európai országokban sikerült, így a mostani bolgár megrendelés kiemelt jelentőségű. A jelenlegi termékpaletta a hétköznapibb formájú ie bus sorozat 10,8, illetve 12 méter hosszú kéttengelyes szóló, valamint 18,76 méteres csuklós változatából áll, ezen kívül a nagyobb exkluzivitásra vágyó vevők 2017 óta futurisztikus külsejű BRT-kivitelben is megvásárolhatják ezeket ie tram néven. A kínálat legújabb tagja az ie bus háromtengelyes, 14 980 mm hosszú nyújtott szóló változata, ez a 10,8 méteres variánshoz hasonlóan egyelőre kizárólag az alapkivitel stíluselemeivel választható.

A képek illusztrációk, forrás: Irizar Group

Címkék