A Világgazdaság egy forrása szerint sem gyengül a BKV szerepe a buszüzemeltetési modellben, hanem erősödik, ám ez csak akkor lehetséges, ha lesznek új buszok. Erre azonban nincs pénz, hitelfelvételre van szükség.

Az elképzelés megvalósulásához hátravan több engedélyezési lépcsőfok, és a fővárosi közgyűlés hozzájárulása mellett a kormányzat jóváhagyására is szükség van. A terv komolyságát jelzi, hogy a BKK-BKV-páros hat banktól is kért előzetes ajánlatokat a kölcsön folyósítására.

A különböző kondíciójú konstrukciókat versenyeztetik, kiértékelik, ezt követően alakul ki a konkrét feltételrendszer, amelynek alapján a végleges ajánlatok beérkezhetnek a pénzintézetektől.

Ha az eredeti forgatókönyvnek megfelelően halad a folyamat, március végére lehetővé válhat a szerződés megkötése a hitelfelvétel kapcsán.

Az lap megkeresésére a BKK közölte, hogy valóban a buszflotta megfiatalítására készülnek még Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt. Hozzátették: ha nem sikerül anyagi forrást találni a buszbeszerzésre, akkor maradnak a külsős szolgáltatók alkalmazásánál. 

A budapesti autóbuszos közösségi közlekedés működtetésében a BKV-n kívül más szolgáltatók is részt vesznek. Ezek a BKK megrendelésére öt szerződés alapján összesen 410 autóbuszt közlekedtetnek Budapesten – a fővárosban forgalomban lévő autóbuszok körülbelül egyharmadát.

A fővárosi buszüzemeltetési modell átalakítását legutóbb 2011-ben hajtotta végre a BKK, ám akkor pont fordítva, a BKV monopóliumának megszüntetését célozva. Azzal érveltek, hogy London, Stockholm és Varsó mintájára a verseny eredményeként alacsonyabbak lehetnek a költségek, több új busz állhat forgalomba, és hatékonyabb lehet az üzemeltetés.

Címlapkép: Vitézy Dávid