Kitekintő

Százasával szállítja a villanybuszokat Kolumbiába a BYD

Repülőrajtot vettek a BYD eladásai Kolumbiában: a cég az elkövetkezendő hetekben nem kevesebb, mint 470 darab tisztán elektromos hajtású autóbuszt szállít a dél-amerikai ország fővárosába, Bogotába, a magyar buszrajongók számára is ismerős TransMilenio S.A. közlekedési vállalat részére. Az első 120 kocsit egy nagyszabású átadóceremónia keretében december 17-én vette át a közel nyolcmillió lakosú metropolisz polgármesteri hivatala, míg a fennmaradó 350 villanybusz átadására 2021 első negyedévében kerül sor. Ezen kívül a jövő évben is esedékes egy több, mint négyszáz darabos bogotái BYD-flotta érkezése – időközben ugyanis már be is futott a következő, hasonló volumenű megrendelés a kínai gyártóhoz.

A 470 darabos széria érkezésével nem csak Kolumbia legnagyobb egységes zéró emissziós buszflottája jön létre, de egyúttal a BYD is teljesíti az eddigi legnagyobb darabszámú megrendelését az amerikai kontinensről, ahol egyébként eddig sem mentek ritkaságszámba a százas nagyságrendű villanybusz-beszerzések.

Az elsőként leszállított 120 autóbuszt egy grandiózus ünnepség keretében mutatták be az utazóközönségnek

A TransMilenio számára gyártott elektromos autóbuszok két típusból kerülnek ki, első lépésben mindkettőből 60-60 darabot adott át a BYD. A normál 12 méteres, 80 fő befogadóképességű szóló autóbuszok mellett 9 méter hosszú, 50 utas szállítására alkalmas midibuszokat is szállít Bogotába a kínai gyártó – utóbbiakat némiképp szokatlan ajtóelrendezéssel, az első utasajtó ugyanis a mellső tengely mögött található. A BYD globális termékcsaládként pozicionált eBus sorozatába tartozó járművek a szinte azonos homlok- és hátfal ellenére csak távoli rokonságot ápolnak Európából ismert társaikkal: a kolumbiai rendeltetésű normálpadlós kivitel alapjaiban más felépítéssel készül, az utastér mindkét típus esetében két lépcsőfokon át közelíthető meg.

A 12 méter hosszú, háromajtós szóló autóbuszok normálpadlós kialakítása az európai városokban ma már elképzelhetetlen lenne

A most átadott 120 új villanybusz december 26-án áll forgalomba a TransMilenio kilenc különböző járatán, naponta mintegy 69 300 embert szolgálva ki az érintett viszonylatokon. A maradék 350 jármű 2021 elejére várható megérkezésével további 30 vonalon mutatkoznak majd be a BYD típusai, ezzel összesen 302 000 utas élvezheti majd az elektromos buszozás élményét. A beltérben a párnázatlan ülések puritánságát a fedélzeti WiFi, az USB-töltőpontok és az utastéri LCD-kijelzők oldják valamelyest, de szintén része a buszok felszereltségének a biztonsági kamerarendszer, a második ajtónál pedig kerekesszékes lift segíti a mozgásukban korlátozott utasok feljutását a fedélzetre.

Teljes méretű társaikhoz hasonlóan a 9 méteres midibuszok utasterébe is lépcsőn át vezet az út

A flotta energiaellátásának biztosítására egyelőre 56 darab kétállásos, 150 kW teljesítményű plug-in töltőoszlopot telepítettek a főváros Fontibon nevű kerületében – később további három helyszínen alakítanak ki újabb állomásokat, melyeket az olasz Enel csoport és a Grupo Energía de Bogotá vegyesvállalata, a Codensa szállít. A vontatási akkumulátorok feltöltése ezzel a töltőteljesítménnyel mindössze 1,5-2,5 órát vesz igénybe a buszok hátsó részében (a midik esetében a hátfalon) kialakított csatlakozón keresztül. Az egy feltöltéssel teljesíthető hatótáv a gyártó szerint meghaladja a 300 kilométert, ami bőven elég a tervezett 260 kilométeres napi futásteljesítmény zavartalan biztosításához. A BYD számításai szerint az újonnan üzembe helyezett villanybusz-flotta évente 12 500 tonna szén-dioxidtól és 2,5 tonna kibocsátott szilárd részecskétől kíméli majd meg Bogotá és vonzáskörzetének levegőjét.

A beltérből nem hiányoznak a modern kényelmi funkciók, az akadálymentességet kerekesszékes lift garantálja

Időközben ma reggel hivatalosan is bejelentették, hogy a BYD egy friss tendergyőzelmet követően újabb 406 darab villanybuszt szállíthat a TransMilenio hálózat viszonylataira. Ennél az üzletnél elképzelhető, hogy valójában „csak” járóképes alvázak biztosításáról lesz szó, a karosszériáért ugyanis a hírek szerint a Marcopolo kolumbiai leányvállalataként működő Superpolo cég felel majd. A buszok várhatóan már a jövő év folyamán hadrendbe állnak, üzemeltetőjük pedig a Transdev és a kolumbiai Fanalca üzleti csoport által alkotott konzorcium lesz, további 15 vonalat és 150 000 utast szolgálva ki. A tervek szerint így 2021-re Bogotá utcáin már összesen 889 tisztán elektromos hajtású autóbusz fogja szállítani az utasokat, ezzel itt szolgál majd egész Latin-Amerika második legnagyobb villanybusz-flottája a chilei főváros, Santiago után. Az állományon belül a BYD típusok részaránya meghaladja majd a 98,5%-ot.

Fotók: BYD

Címkék